Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pilatesta pyhätössä – Taidepotpuri Pyhätunturilla

Kroppakin sai osuutensa Pyhätunturin Taidepotpurin aikana. Pilates-puolituntinen ennen lounasta teki eetua.
”Reidet huutavat hoosiannaa”, innosti pilateksen vetäjä.
Vaikka muuten inhoan tuota ”huutaa hoosiannaa” -sanontaa niin Kairosmajan ristikylläiseen ympäristöön se soveltui. Pilateksen kohdalla tuli täppä ”Asioita, joita en ole aiemmin tehnyt” -listaan. Pilates-tunnit pidettiin Revontulikappelissa. Enpä ole aiemmin jumpannut pyhätössä.

Revontulikappelissa harjoiteltiin taideviikon aikana soittoa, laulua ja järjestettiin musiikkiesityksiä.

Oli siellä uskonnollistakin ohjelmaa kuten kaikille avoin torstain messu. Taideleiriläiset esittivät musiikkia ja sitä halusin kuulla, mutta se olikin siroteltu koko tunnin kestävän messun ajalle ja siksi päädyin seuraamaan koko rituaalin. Hyvä sinänsä, sillä näin sain vertailukohtaa katolisille messuille, joihin olen kulttuurimielessä osallistunut Santiago de Compostelan vaelluksillani.

Revontulikappelin torstaimessun hoiti talkooporukoiden pappi. Myös esirukousten lukijana toiminut nainen, joka avusti ehtoollistarjoilussa, kuului hänkin talkoolaisiin. Roomalaiskatolisella ehtoollisella pappi juo viinin ja syö öylätin itse, tässä torstaimessussa ne jaettiin ehtoolliseen osallistuville.  En tiedä onko normaali- vai koronakäytäntö, mutta jokainen nouti mukin telineestä. Turvavälit olivat kyllä herran huomassa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Heidi Mantere keskiviikko, 4 elokuun, 2021 at 00:41

    Kiitos tästä ’palautteesta’, ilolla jatkan pilatesohjausmatkaani myös Taidepotpuriin osallistuvien kera jatkossakin. Liike on lääke. Soivan liikuttavasti, Heidi M. Somatic Pilates -ohjaaja #pilatesstrings

    • Reply Mummo matkabloggaa keskiviikko, 4 elokuun, 2021 at 18:24

      Kiitos kommentista Heidi! Kuten huomaat täällä pyhätössä Mummo taas venyy ohjauksessasi. Kyllä pilates tekee hyvää näiden valokuvaussessioiden välillä.

    Leave a Reply