Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ei hassumpi vappu – tuulahdus Värmlandista

Vappuaattona tunsin itseni, jos en aivan idiootiksi niin hölmöksi vähintään, kun istuin työhuoneessani seuranani reippaankokoinen lasillinen GT:tä ja lukuisia työperäisiä lappusia. Tietsikan ruudulta yritin etsiä JVG:n virtuaalikonsertin yleisön joukosta Sinnikäs Mokailija -avatartani. Jossain tyhjässä hallissa JVG esiintyi ja esitys mallinnettiin Senaatintorille. Klikkailin vimmaisesti, mutta pikselimummmoa ei vaan ilmaantunut ruudulle heiluttamaan räppikättä. Eipä siellä juuri muitakaan pikselibailaajia näkynyt. No tulihan tätäkin kokeiltua.

Tavanvappuina suuntaan Ullanlinnalle, satoi tai paistoi. Aamuyhdeksäksi, päämääränä eturivi ja katsekontakti laulajiin. Tänä vappuna katsekontakti luotiin tv-ruudun välityksellä. Ylioppilaskunnan Laulajat esiintyivät Yleisradion pihalla ja ilma oli mitä mainioin. Puheet ja laulut välittyivät kyllä, mutta tunnelmaa oli vaikea tavoittaa. Edes mummon mielikuvitus ei riittänyt loihtimaan ympärille kymmeniä tuhansia valkohattuja ja satunnaisia kohtaamisia tuttujen ja puolituttujen kanssa.

Iltapäivä toi onneksi tervetulleen yllätyksen.

Ihka elävä muusikko kruunaa vappubrunssin

Kotikulmilla nautitulla viiden hengen vappubrunssilla pidettiin metri, kaksi etäisyyttä eikä eväitä levitelty maastossa. Jokainen napsi herkkujaan omasta eväsrasiasta. Kun olimme lopettelemassa brunssia kuin taivaista tipahti muusikko Niklas Larsson, joka esitti pienimuotoisen vappukonsertin kerrostalon asukkaille. Näin saimme mekin, Oopperan Kummitukset vappuun niin olennaisesti kuuluvan musiikkiesityksen.

Oopperan kummitukset, ja sittemmin lyhennettynä Kummitukset, on lempinimi työkavereista koostuvalle porukalle. Jäsenet ovat tällä hetkellä kuudesta kuukaudesta yli seitsemänkymppisiin, mutta aina innokkaasti juhlineet kaikkia kansallisia juhlia, osa heistä jo yli  kolmenkymmenen vuoden aikana. Parhaimmillaan Sulkavalla Savonlinnan oopperajuhlien aikana vuokratussa huvilassa on ollut kaksikymmentäyksi Kummitusta. Nyt korona kuristi vappulounaan osallistujamäärän viiteen. Tai oikeastaan kahdeksaan, sillä kävihän kolmen hengen perhe pikaisesti tervehtimässä.

Niklas Larsson soittaa Suomen kansallisoopperan orkesterissa. Hän kertoi olevansa kotoisin Värmlandista, Ruotsista mutta asuu nykyään Suomessa. Värmlandsvisan kuului luonnollisesti Niklas Larssonin esitykseen.

Tunnelma oli huipussaan kun pikselityyppien sijaan saimme ihka elävän muusikon mukana tuulahduksen Värmlandista.

Var så goda – Niklas Larsson: Värmlandsvisan 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply