Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pistäydyin Pietarissa – Hotel Palace Bridge

Kaikista Pietarin 1394 hotellista suomalaistoimittajien ryhmä päätyi Vasilinsaarelle suomalaisen S-ketjun Solo Sokos Hotel Palace Bridge -hotelliin. Sinänsä kelpo hotelli mutta paikallisväri ei olisi ollut pahitteeksi. Olisi saanut enemmän jutun juurta. Yritin kysellä oppailtamme, miten tällaiseen valintaan päädyttiin mutta kuten tavallista, heillä ei ollut tietoa. Oli sitten kyse ravintolasta tai nähtävyyksistä, valinnan tällä reissulle teki aina joku muu, ja oppaamme vain laittoivat käytäntöön muiden tekemiä päätöksiä.

Kun taustaa ei tiedä on vaikea sanoa, oliko kyse kilpailutuksesta vai vieraanvaraisuuden ilmentymästä. Aiemmissa postauksissa kuvaamani ravintolavalinnat johtuivat kuulemma kilpailutuksesta ja siksi kaikki yhtä lukuun ottamatta olivat saman ketjun ravintoloita.

Vieraanvaraisuuden kiemuroihin tutustuin pari vuotta sitten Vienan Karjalassa, jossa meitä suomalaisia Via Kalevala -kävelijöitä kestitsi paikallinen perhe. He kävivät ruokaostoksilla Suomen puolella. En tiedä kävivätkö varta vasten meitä varten vai kävivätkö Suomessa ostoksilla muutoinkin. Emäntä kertoi, että suomalaiset tuotteet ovat niin paljon parempia. Venäläinen ei pihtaile vierastarjoiluissa, näin minulle on kerrottu. Jos kiinnostutu Via Kalevala -kävelystä, siitä löytyy juttua blogissa.

Joskus pressireissuilla yövymme useassa hotellissa. Niin saa laajemman kokemuksen. Toisaalta tällä reissuilla oli helpotus yöpyä kaikki neljä yötä samassa hotellissa, varsinkin kun päiväohjelma oli tavattoman hektinen. Paljon porua aiheutti se, että viimeisenä yönä asemalle piti lähteä ennen viittä – kyllä ennen aamuviittä – jotta ehtisimme aamujunaan. Ihan hyvin olisimme voineet nukkua rauhassa, seuraava päivä oli kuitenkin pilalla, ja lähteä vaikka iltapäivällä, jolloin aikaa olisi jäänyt omatoimiseen kuvaamiseen. Tai vaikka kylpyläkäyntiin. Osa porukastamme ei ehtinyt nähdä koko kylpylää, vaikka Palace Bridge on kylpylähotelli, sillä kylpylä oli kiinni kun tulimme ohjelmamme mukaisilta retkiltä. Ohjelmamme alkoi yleensä kymmeneltä aamulla ja päättyi kymmeneltä illalla.

Olen vähäuninen  ja aamuvirkku. Usein reissun päällä olleessani odottelen aamuneljältä josko pääsisin aamukahville. Siksi tämä Palace Bridge sopi vallan hyvin minulle. Kylpylä avattiin jo kello 7. En ole aiemmin tullut ajatelleeksi, että voisin yhdistää kaupunkiloman kylpylään. Uida, syödä aamiaista ja sen jälkeen lähteä nähtävyyksiä katsomaan. Harvassa suurkaupungissa tätä vaihtoehtoa on edes tarjottu. Yleensä ihmiset haluavat nukkua aamulla pitkään ja kylpylähotellissa lillua altaissa pitkin päivää. Kylpylä riittää ohjelmaksi ja usein ne avautuvatkin vasta myöhään aamupäivästä, kuten valitettavan usein myös hotellien uima-altaat.

Aamuvirkuille mummoille aamu-uinti ennen aamiaista on luksusta. Kyllä maistuu kahvi – ja aamuskumppa, jos sitä on tarjolla kuten Palace Bridgessä.

Innostuin ajatuksesta sen verran, että kysyin oppaaltamme missä muissa hotelleissa on aamu-uintimahdollisuus.  Tämä Ekatarinan lista saattaa hyödyttää muitakin Pietarissa aamu-unettomia.

Näissä altaat avautuvat klo 7-8 aikoihin

  • Rossie Boutique Hotel, Fontanka river embankment, 55
  • Taleon Imperial Hotel, Nevsky Prospect, 15
  • Parklane Resort, Ryukhina street, 9 a

Jos aiot keväällä 2020 Palace Bridgeen tarkista että kylpylä on auki. Remontti tulossa kylpylän puolelle huhtikuussa.

 

Solo Sokos Hotel Palace Bridge, Pietari, Venäjä

Täällä aamu aukenee. Pakkashuone Solo Sokos Hotel Palace Bridge, Pietari, Venäjä

 

Solo Sokos Hotel Palace Bridge, Pietari, Venäjä

Pakkasesta lämpimään altaaseen. Solo Sokos Hotel Palace Bridge, Pietari, Venäjä

 

Solo Sokos Hotel Palace Bridge.

Skumppaa uinnin jälkeen. Jotkut sanovat, ettei alkoholia heti aamusta. Mummon kello on jo lounasaika. Kun herää neljältä, menee uimaan seitsemältä, kello kymmenen on jo iltapäivä. Solo Sokos Hotel Palace Bridge.

 

Solo Sokos Hotel Palace Bridge, Pietari, Venäjä

Aamiaisravintola. Solo Sokos Hotel Palace Bridge, Pietari, Venäjä

 

Postaus kerätty Committee for Tourism Development of Saint-Petersburgin tutustumismatkalta 29-30.9.2019  Pietarissa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply