Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hoikan ihmisen huoneessa -Tallinna

Mitä turisti tekee kaikkein varmimmin matkakohteessa. Syö, juo ja usein myös nukkuu. Bloggarireissullamme kaksi ensimmäistä hoitui alkuiltapäivän tunteina. Nautimme lounaan, jota jo kuvailin aiemmassa postauksessa.

Runsaanlaisen lounaan jälkeen en tuntenut itseäni kovin ketteräksi, kun siirryimme Kadriorgin puiston läheisyyteen huhtikuussa avattuun Estoninshing Stay -majoituspaikkaan.

Tallinna Estoninshing Stay

Yrittäjä Evelin Org toivottaa tervetulleeksi huhtikuussa avattuun huoneistohotelliin.

Majoitustilat on remontoitu autioituneeseen 1900-luvun alun kerrostaloon. Talon varhaisina vuosina siellä majoittuivat Tallinnaan asioita hoitamaan tulleet liikematkailijat, pankkiirit ja muu ylempi luokka. Viimeisinä vuosinaan rakennus oli tyhjillään, pahoin rapistuneena, kunnes siitä remontoitiin lyhytaikaiseen majoittumiseen soveltava älytalo.

Nykyään Narva mnt 40 sijaitsevan talon kaikki huoneistot ovat matkailijoiden yöpymiskäytössä. Huoneistoja omistaa useampi yritys. Estoninshing Stayllä niitä on tällä hetkellä lähemmäs kahtakymmentä.

Näkymä Estoninshing Stayn ala-aulassa oli tyylikkään raikas kiiltävine pintoineen.

Tallinna Estoninshing Stay porraskäytävä.

Majoittumista ei varmaankaan tavallisesti aloiteta kuohujuomalla, kuten meidän tapauksessamme. Yrittäjä Evelin Org ymmärrettävästi halusi toivottaa meidät kuohuvasti tervetulleeksi uuteen majaansa. Ja mikäs siinä, kyllähän kuohuva maistui.

Vierailu aloitetaan kuohuvalla / Tallinna, Estonishing Stay

Huoneessa 210 joutsenen muotoon taitellut pyyhkeet odottivat parisängyllä. Tyynyjen määrä tyydyttää varmasti piintyneenkin tyynyfriikin.

Tallinna Estoninshing Stay

Tallinna, Estoninshing Stay.

Ikkunan antoi sisäpihalle. Saapuessani sisäpihalla oli asvalttimiesten live-esitys. Kotiäitiaikoina sellainen oli aina lähiön huippuelämys, jota jälkikasvun vaatimuksesta seurattiin silmä kovana, niin että ruoka-ajat tahtoivat livahtaa ohi. Nyt sain seurata sitä ylhäältä ja ylhäisessä yksinäisyydessä, kunnes siirryin viidennen kerroksen kattoterassille kollegojeni seuraan.

Sisäpihalla tapahtuu /Tallinna, Estoninshing Stay

Kompaktissa studiotyyppisessä huoneessa kaikki oli samassa tilassa, niin sänky  keittovälineet kuin liesikin. Kahvikoneella tai vedenkeittimellä on käyttöä aina aamuisin, sillä herään aikaisin. Usein lueskelen tuntikausia ennen säällistä aamiaisaikaa.

Estoninshing Stayssä ei ole aamiaistarjoilua mutta lähistöltä löytyy kahviloita. Me kävimme viiden hengen porukalla testaamassa Nok – kahvilan.

Kylppäri tai oikeastaan wc-suihkutila soveltuu parhaiten tosi hoikalle. Omat mitat näinä joustavien leggingsien aikoina tuppaavat unohtumaan. Laihikselle siis.

Estoninshing Stayn sijainti on erinomainen taidenäyttelyitä koluavalle mummolle. Kymmenen minuutin kävelymatkan päässä keskustasta ja mikä parasta, vartin päässä KUMU:sta ja Kadriorgin puistosta ja taidemuseosta.

Huoneet ovat kaikki omanlaisiaan. Huone 210 on aika pieni kahdelle hengelle, hoikan ihmisen huone mummon luokituksessa. Kaipasin bidee-suihkua, kuten lähes aina Suomen rajojen ulkopuolella ja lukulamppua. Kirjoja kyllä löytyi seinällä olevalta kirjatasolta.

5. kerroksen terassilla oli mukava lekotella päivän päätteeksi, ennen iltapalaa.

Tallinna, Estoninshing Stay

Viidennen kerroksen kattoterassilla lepuuttamassa jalkoja. /Tallinna, Estoninshing Stay

 

Bloggari-reissun mahdollistajat #vikingXPRS #estonianlifestyle #vikingline #storytold #visittallin #myestonishingstay #monrepos #maaturism #costalhiking

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply