Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jatsia, jammailua ja yöllisiä valoilmiöitä – Espoo-päivät

Tältä vuodelta Espoo-päivät on vietetty jo, mutta ensi vuonna kannattaa jättää kalenteriin tilaa elokuun viimeisenä viikonloppuna.  Tuona viikonloppuna on perinteisesti tapahtunut paljon kaikenlaista Espoossa. Pieniä ja suuria tapahtumia: ruokaa, juomaa, musiikkia, ulkoilmaesityksiä, vaikka mitä.

Alun alkaen virallinen Espoo-päivä oli 27.8. Päivä  jolloin vuonna 1556 perustettiin Espooseen kuninkaankartano. Sittemmin Espoo-päivistä tuli kaksipäiväinen ja se siirrettiin viikonlopuksi.

Päivällä pyöräillen

Lauantaina mummoilin Tapiolassa. Polkupyörän selässä matkaten tulee nälkä. Ai miten taivaalliselta maistui Herkun kalakeitto.  Oluttakin olisin juonut, mutta helle pakotti sisätiloihin. Suomessa halutaan nauttia auringosta, eikä varjoa tämän tyyppisistä tapahtumista löydy. Keiton söin Ainoa-kauppakeskuksen julkisivun antamassa varjossa.

Original Sokos Hotel Gardenin edustalla jazz-musiikkiesitystä pää kesti jonkun aikaa. Yritin varoa jakaustani, sillä se paloi rakoille aiemmin vastaavanlaisessa tapahtumassa. Päähinettä en tullut ottaneeksi mukaan. Pyöräilykypärä päässä olisi outoa kuunnella jatsia. Vielä oudompaa olisi tanssahdella kypärään sonnustautuneena.

Espoo-päivä

Espoo-päivän musiikkitapahtuma Tapiolassa.

 

Espoo-päivä

Tapiolassa oli näytillä Poliisin panssariauto. Espoo-päivä

Illalla jammaillen

Viherlaaksolaiset ry:n järjestämässä Jammaillen rannalle -tapahtumassa ESMILA:n komeat miehet esiintyivät alkuillasta.

Jammaillen rannalle -tapahtumaa on järjestetty sen seitsemän vuotta. Tänä vuonna se sai jatkokseen Eloyön valot -tapahtuman. Ennenkuin kynttilälyhdyt päästettiin uiskentelemaan Lippajärvelle,  Sibelius-lukion opiskelija Fanni Niikko soitti huilua soutuveneessä. Ilma suosi sekä soittajaa että soutajaa. Kaunista kuultavaa. Fanni Niikon esitystä voit kuunnella tästä linkistä. 

Eloyön valot -tapahtuman toteuttivat yhteistyössä Lippajärveläiset ry ja Viherlaaksolaiset ry. Omnian opiskelijat olivat valmistaneet kaarnaveneitä, lyhtyjä ja muuta rekvisiittaa tapahtumaan.

Kun ilta riittävästi pimeni, luonnollinen jatkopaikka oli teltta tai muu luonnonläheinen nukkumapaikka, sillä lauantaille osui myös Nuku yö ulkona -tempaus.

Parveke on perinteisesti mummon mieleen. Siellä saa hyvät unet oli sitten kyseessä tempaus tai helle. Ilmatieteen laitoksen lupaamat revontulet ja tähdenlennot jäivät näkemättä, niin hyvin nukutti.

Espoo-päivät ESMILA

Jotkut ottavat rennosti, toiset laulavat komeasti. Espoon mieslaulajat Jammaillen rannassa -tapahtumassa

 

Espoo-päivät

Jammaillen rannalle -tapahtumassa lasten suosikkileikkejä ovat hiekka- ja vesileikit.

 

Espoo-päivät

Aurinko laskee Lippajärvellä. Pian huilu soi ja Eloyön valot loistavat.

 

Espoo-päivät

Fanni Niikko on ottanut yleisönsä huilunsoitollaan ja nyt rantautuu Viherlaakson uimarannalle.

 

Fanni Niikko oli iloinen saadessaan kokemuksen miltä huilun soitto tuntuu järvellä, veneessä istuen. Yleisö oli mielissään kuullessaan lumoavaa musiikkia.

 

Espoo-päivä

Eloyön valot syttyvät Lippajärvellä.

 

Espoo-päivä

Laitureilla ja veneissä syttyivät lyhdyt sitä mukaa kun ilta pimeni. Tämä käsintehty lyhty on matkannut Marokon Marrakechista Sadunkertojien torilta aina Lippajärvelle asti. Espoo-päivänä se ilahdutti järvellä liikkujia laiturin nokassa.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply