Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nostalgia-reissu /Merikeskus Vellamo, Kotka

Pitipä palata vielä takaisin Kotkaan, sillä edellisessä postauksessa mainitsemani Vesipuisto Sapokka vei huomion ja käytettävissä olevan ajan,  kun olimme pari päivää sitten Kotkassa. Sapokka ei siis nimestään huolimatta ollutkaan Mummon vieroksuma lasten vesipuisto,  joissa on tullut vietettyä liiankin kanssa aikaa ja saavat nyt jäädä väliin tässä elämänvaiheessa. Vaan Sapokka osoittautui kauniiksi puistoalueeksi, johon suorastaan unohduimme ihailemaan putouksia ja kukkaistutuksia.

Merikeskus Vellamo – kansan suussa merimuseo – sai aika paljon huomiota, kun se avattiin ja sen jälkeenkin. Odotukset olivat siis suuret. Mutta Mummolle museossa oli liikaa kaikkea. Tai ehkä se tuntui siltä, kun olin ajatellut meneväni merimuseoon. Fiksu olisi rajannut käyntinsä yhteen osaan, vaikkapa Suomen merimuseoon, joka on yksi osa Vellamoa. Sen lisäksi rakennuksessa sijaitsee Kymenlaakson museo, Merivartiomuseo ja vaihtuvia näyttelyitä. Ulkoaltaassa jäänmurtaja Tarmo.

Tämän hetken vaihtuvan näyttelyn teema oli rakkaus. ”Tahdon! Rakkauden tarinoita. Kuplivaa iloa ja onnenhetkiä.” Esillä oli hääpukuja ja häihin liittyää aineistoa sadan vuoden ajalta, Kymenlaakson alueelta.  Vielä ehtii tutustumaan, sillä näyttely avattiin kesäkuussa ja on avoinna 30.10.2022 asti.

 

Merikeskus Vellamo, Kotka

Tahdon -näyttelyssä oli sovitushuone. Siitä vaan katsomaan mikä hääasu sopisi. Merikeskus Vellamo, Kotka

 

Merikeskus Vellamo, Kotka

 Paljon videomateriaalia löytyy niille jotka haluavat syventyä tiettyyn aiheeseen.  Telkkaritilat oli usein sijoitettu oudosti. Ne olivat liian avoimia ja lähellä lapsia innostavia kohteita. Innostus tietenkin lisää ääntä, eikä telkkaria kuule. /Merikeskus Vellamo, Kotka

Infotiskiltä saamani tieodn mukaan Vellamossa vierailee vuosittain 50 000 museovierasta. Toki siellä järjestetään muutakin, tapahtumia ja konferensseja.

Jäänmurtaja Tarmo ulkoaltaassa jäi seuraavaan kertaan, sillä kierros olisi kestänyt tunnin. Se on tämän kesän avoinna.

Merikeskus Vellamo, Kotka

Tätä en tiennyt: Näiden lippujen avulla annettiin käskyjä ja lähetettiin viestejä merillä ollessa. Merikeskus Vellamo, Kotka

Merikeskus Vellamo, Kotka

Suomen merimuseossa voi kokeilla viestien lähettämista lippujen avulla. Merikeskus Vellamo, Kotka

Merikeskus Vellamo, Kotka

Näissä kerrosängyissa on laidat, Merikeskus Vellamo, Kotka

Merikeskus Vellamo, Kotka

Venehallissa on näytteillä isojakin aluksia. Merikeskus Vellamo, Kotka

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply