Suomen suurin matkablogiyhteisö
San Sebastián de La Gomera

Kylän kokoinen pääkaupunki – San Sebastián de La Gomera

San Sebastiánin sataman parkkipaikalla seisoo jo kymmenkunta bussia, kun yhteysveneemme El Gabritosta saapuu yhdeksän aikoihin. Se tarkoittaa, että ensimmäiset päivämatkalaisryhmät ovat jo ehtineet saarelle. Bussit ovat tyhjillään, sillä turistit ovat jalkautuneet kaupungille katselemaan nähtävyyksiä. Jalan onkin hyvä liikkua lähinnä kylää muistuttavassa San Sebastiánissa, joka on La Gomeran pääkaupunki. Asukkaitakin on vähemmän kuin espoolaisissa lähiöissä, noin yhdeksäntuhatta.  Nähtävyyksiin ei varmasti väsy ja katujakin on vain muutama. Shoppailemaan tai rantaelämää viettämään saarelle ei tulla, vaan luontoelämyksiä hakemaan. La Gomeran valttina ovat karut laavamaisemat ja saaren keskustassa sijaitseva vehreä Garajonayn kansallispuisto ja sen lukuisat vaellusreitit.

”Me saarelaiset haluaisimme tietenkin järjestää itse nuo saarikierrokset, sillä se hyödyttäisi paikallisia toimijoita. Nyt bussit tulevat Teneriffalta laivan kyydissä ja ajavat ympäri saarta päivän ajan ja palaavat sitten takaisin.  Sille emme voi mitään”, oppaana toimiva Melanie harmittelee.  ”Vielä 1960-luvulla saarta kiertävien määrät olivat pieniä, mutta vuosi vuodelta ne kasvavat.”

San Sebastián de La Gomera

Calle Real -kadulla ei ole tungosta. Joitankin kauppoja ja tärkeimmät nähtävyydet. / San Sebastián de La Gomera

Kolumbuksen jalanjäljillä

Kristoffer Kolumbuksesta otetaan San Sebastiánissa irti mitä saadaan. Jopa kaivonkansiin on painettu hänen nimensä.  Kaupunki oli Kolumbuksen viimeinen tukikohta Euroopassa ennen Atlanttin ylitystä. Kolumbus täydensi muona- ja vesivarastoja saarella merimatkaa varten,  ja totta kai rakkaustarinakin oleiluun liittyi. Nyt kaupungissa turistit tepastelevat hänen jalanjäljillään.

San Sebastián de La Gomera

Tältä rannalta Kolumbus lähti kohti Amerikkaa. Se sijaitsee nykyisen matkustajasataman vieressä. /San Sebastián de La Gomera

Plaza de Américasilla, kaupungin keskusaukiolla voi bongata Kolumbuksen jalanjälkien ensimmäisen katumosaiikin. Vanhan tullikamarin (Casa de la Aduana) edustalta löytyy kaivo, josta Kolumbuksen kerrotaan nostaneen vettä ja Iglesia de la Virgen de la Asunción -kirkon sisältä löytyy muistolaatta paikassa, jossa kerrotaan Kolumbuksen rukoilleen.

San Sebastián de La Gomera

De aquí partió Colón lukee kaivonkannessa. Kyse on vuodesta 1492 ja Kolumbuksesta. Kaupunki oli Kolumbuksen viimeinen tukikohta Euroopassa ennen lähtöä Atlantin ylitykselle. / San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

Kolumbus patastelee Plaza de Américasilla, kaupungin keskusaukiolla /San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

Iglesia de la Virgen de la Asunción -kirkon edusta on suosittu kuvauspaikka. Kirkossa kerrotaan Kolumbuksen rukoilleen. /San Sebastián de La Gomera

La Torre del Conden puolustustorni

La Torre del Conde on historiallinen puolustustorni. Sen ovet ovat lukossa. ” Emme oikein tiedä milloin mikäkin nähtävyys on avoinna. Se on  ongelma täällä La Gomeralla”,  opas Melanie miettii. Varmaan rahapula sulkenut, kuten niin monessa muussakin pienen paikkakunnan matkailukohteessa ympäri Eurooppaa.

San Sebastián de La Gomera

La Torre del Conde  /San Sebastián de La Gomera

San Sebastián de La Gomera

La Torre del Conden ovi pysyy lukittuna /San Sebastián de La Gomera

Arkeologinen museo

La Gomeran arkeologinen museo ihastuttaa minikoollaan. Viime vuosina näitä arkeologisia kohteita on tullut nähtyä sekä sisätiloissa että paahtavassa helteessä erilaisia kaivauksia katsellen. Kivahan sitä on katsella, mutta ei kovin tarkkaan.

San Sebastián de La Gomera

”Joitakin vuosia sitten tehtiin tämä kuva, johon osallistuivat paikalliset asukkaat. Saarella ovat sekoittuneet niin saksalaiset, espanjalaiset kuin monista muistakin maista peräisin olevat. Joskus häkellyttää, kun joku näyttää saksalaiselta, mutta käyttäyy kuin lagomeralainen”, kertoo Melanie.  Hän on Saksasta, mutta asunut La Gomeralla 20 vuotta. Aviomies on saarelainen. Arkeologinen museo / San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

Olen muinaisen lagomeralaisen kokoinen. Arkeologinen museo / San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

Jos lukeminen loppuu, käy turisti-infossa. Sinne voi jättää lukemansa kirjat ja ottaa uuden. /San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

Matkalla Mercadoon, kauppakeskukseen. / San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

Kauppakeskuksen kattoa on kiva katsella. Mercado, kauppakeskus San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

Kukat ovat komean kokoisia / Mercado, kauppakeskus, San Sebastián de La Gomera

San Sebastián de La Gomera

Paikallista vai tuontitavaraa. Monet ovat vaihtaneet perinteiset banaanit avokadoihin ja mangoihi paremman tuoton takia. Mercado, kauppakeskus /San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

Kestävää kehitystä. Muovimukeista tehty lampun varjostin. Homma kaiketi kesken koska makasi vielä kaapin päälllä kauppakeskuksessa. / San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

Kaupunkinäkymiä /San Sebastián de La Gomera

San Sebastián de La Gomera

Väriloistoa julkisiuvissa /San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

Palmut huojuvat /San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

1960-luvulla elettiin vielä maataloudesta. 1974 alkoi ensimmäinen matkustajalaiva liikennöidä La Gomeralle. Siitä alkoi turismi. Sen jälkeen määrät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. / San Sebastián de La Gomera

 

San Sebastián de La Gomera

Rantakadun maisemia / San Sebastián de La Gomera

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply