Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kaslink Kouvola

Vettä ja kauraa Korialla Kymijoen varrella

Tämä ei ole mikään varsinainen matkailukohde, mutta postaan kuitenkin. Kaikki juovat vettä ja moni nauttii kaurasta valmistettuja tuotteita.  Gluteenitonta ravintoa nauttiva tuttavani tervehti ilolla näytteeksi saamiani Kaslinkin Aito -tuoteperheen juomia. Se kun ei aina kuulemma ole varmaa, voiko tiukasti gluteenittomalla ruokavaliolla oleva nauttia kauratuotteita. Joskus kuulemma kauran joukkoon on saattanut livahtaa muuta viljaa. Aito-tetroissa seisoi teksti ”gluteeniton” ja se hänestä oli hyvä asia.

Kukkosten klaanin kolme poikaa Juha-Petteri, Matti ja Tuomas jatkavat isänsä Matti Kukkosen vuonna 2001 perustamaa Kaslink Oy -yritystä. Äiti, Maire on myös päässyt mukaan maitobrändin nimenä.

Kaslink, Kouvola

Suojavaatteet päälle, kenkäsuojukset koneesta ja sitten suoraan Kaslinkin tehtaan sydämeen.

Kaslinkin uusiutumattomaski luonnonvaraksi itsensä esittelevä meijeriteknikko Ilkka Korpela (avauskuvassa) kierrättää toimittajaryhmää tehtaalla. Suojavaatteet päälle, kenkäsuojukset koneesta ja sitten hakkaavien koneiden keskelle.

”Kaura on tällä hetkellä pop. Aika näyttää miten sen käy, sillä tänään joku on hieno juttu, kymmenen vuoden päästä siitä ei puhu kukaan”.

Kaslinkin tuotevalikoimaan kuuluu myös tetraan pakattu vesi. Aika loppui juuri kun olin saamassa selville mihin tarkoitukseen myydään parin desin tetravettä. Kotimaassa en keksi mitään hyvää syytä pakatulle vedelle. No ehkä, jos tehdään valmiita eväspakkauksia. Mutta silti.

”Vesi on hyvä vientituote. Meillä Suomessa vettä tulee pysty- ja vaakasuoraan ja lisäksi on järvet, emme edes ymmärrä miten tärkeästä asiasta on kyse. Autotkin pestään juomavedellä”, Korpela sanoo. Niin se tietysti on. Olemme piloille hemmoteltuja mitä veteen tulee.

Joku toimittajista kertoo, että Suomeen tuodaan kymmenen kertaa enemmän vettä kuin sitä viedään. No jo on! Tällaiset asiat ovat aina menneet yli Mummon ymmärryksen.

Siellä se kulkee, se kaurajuoma tai mikä lie olikaan. Jos haluaa työllistyä, kannattaisi opiskella meijerialalle. Kuulemma vievät kilvan Valion kanssa valmistujat koulusta. / Kaslink, Kouvola

Kaslink, Kouvola tuotantolinjaa.

Aikamoinen jyske tämän koneen vierellä. Kaslink, Kouvola

Kaslink, Kouvola

Voi ressukkaa, tämä jäte ei tiedä paikkaansa roskien maailmassa. Se ei ole kartonkia, koska sisällä on lientä. Biojätettäkö? Ei varmaankaan, sillä sisältää kartonkia. Pakkauksen kyljessä kyllä kerottiin, että on helppo kierrättää. Kaslink, Kouvola

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Eetu keskiviikko, heinäkuu 3, 2019 at 15:40

  Mielenkiintoinen matka näköjään ollut mummolla! Varmaan juuri elintarvikepakkaukseksi voivat pienet tetrapakkaukset olla hyviä, koska ne ovat tehty kartongista eikä muovista. Luulisin, että löytyy paljon ihmisiä, jotka eivät halua ostaa muovivesipulloja, vaan suosisivat mielummin jotain muita pakkausvaihtoehtoja.

  • Reply Mummo matkabloggaa keskiviikko, heinäkuu 3, 2019 at 15:53

   Näin on! Mummo tekee vain mielenkiintoisia matkoja ja hullaantuu tutkimaan milloin mitäkin.

   Matkailu avartaa, niinhän sitä on aikoja jo hoettu.

   Juuri postasin juttua Kanariansaariin kuuluvasta La Gomerasta, jossa olin bongaamassa kestävän kehityksen kohteita. Paheksuin kun valassafarilla tarjottiin sangriaa muovimukista.

   Hyi hätäistä Mummoa! Kun kuppi oli kumottu ja katselin pohjaa, sieltä kävi ilmi että maissista muki oli tehty eikä muovista. Ei silti, että minulla olisi mitään kaikkea muovia vastaan. Joskus se puolustaa hyvinkin paikkaansa.

 • Reply Jere tiistai, syyskuu 3, 2019 at 17:43

  Kaslinkilla menee Biojätteeseen kaikki epäkurantit tuotteet pakkauksineen ja sieltä ne menee meidän omaan biokaasulaitokseen. Biokaasulaitoksella kaikki kierrätetään

  • Reply Mummo matkabloggaa keskiviikko, syyskuu 4, 2019 at 15:08

   Kiitos tiedosta, Jere!

  Leave a Reply