Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makkaraa, olutta ja olutmakkaraa – Kotkassa ja kartanomaisemissa

Seuraavassa kohteessa Kotkan Lihamestarit maistattivat makkaraa. Raavaiden ukkien lautasille soveltuvia makkaroita, sanoo Mummo. Klassikkomakkaran Hookooblöön vannoutuneena ystävänä, bratwurstit ja muut klimppejä (lihaa säästämättä) sisältävät makkarat jäävät helposti lautaselle. Ehtaa viljaa pitää Mummon makkaran sisältää. Mutta monista kesäisistä nuotioilloista tiedän, että näille lihaisimmille makkaroille on suosijakuntansa.

Tarjolla tuoremakkaraa, makuvaihtoehtoina olut- ja chilimakkara. Tommi grillaa / Kotkan Lihamestarit, Kotka

Kyllä olisi maistunut olut makkaran kanssa. Mutta ei hätää, sillä seuraavassa kohteessa on luvassa olutta. Matka jatkuu Loviisaan, Malmgårdin kartanoon ja panimoon. 

Kumpikaan ei ole avoinna yleisölle vaan kartanokierros tai panimovierailu tulee tilata etukäteen. Mutta Malmgårdin olutta saa joistakin olutravintoloista kautta maan.

Sen sijaan Malmgårdin kartanon kupeessa olevasta kartanopuodista voi käydä ostamassa herkkuja. Aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen edellä olevasta linkistä.

Tänä kesänä 2019 järjestetään Malmgårdissa keräilyryhmävierailuja kartanokierrokselle ja panimoon. Katso ajankohdat tästä linkistä.

 

Hollantilaista uusrenesanssia –  Malmgårdin kartano

Creutzin suku on hallinnut Malmgårdin kartanoa aina 1600-luvulta lähtien. Creutz – tarkoittaa ristiä.  Salin seinällä olevassa vaakunassa näkyy  myös risti.

”Se on Apostoli Andreaksen risti”, kertoo kreivi Creutz. Kartano edustaa hollantilaista uusrenessanssia.

Isä ja poika Creutz toivottavat toimittajat tervetulleeksi Malmgårdin kartanon ovella Loviisassa. ”Tämä on meidän kotimme. Toki itäsiivessä on pienemmät yksityiskäyttöön  tarkoitetut tilat.”

 

Malmgårdin kartano, Loviisassa on Creutzin perheen koti.  Melkein kaikissa huoneissa kattomaalaus. Myöskin joissain vaatekomeroissa.

 

Malmgårdin kartano, Loviisa

 

Malmgårdin kartano, Loviisa

Kattokruunu Muranosta, Italiasta Venetsian liepeiltä. Malmgårdin kartano, Loviisa

 

Malmgårdin kartano, Loviisa.

Tuoksua antava kippo täynnä laventelia. Malmgårdin kartano, Loviisa.

Malmgårdin kartanon puodista niin herkut kuin reseptitkin

 

Malmgård, Loviisa

Ruusuja Malmgårdin kartanossa koristeena.

Malmgårdin panimo

Vaikka ruusuiselta näyttääkin, aina ei kartonoelämä ole ruusuilla tanssimista.

”Kartanon ylläpitäminen on kovaa maataloustyötä. Pienestä jyvästä saa huonon hinnan. Satsaamme kovasti raaka-aineen jalostamiseksi lopputuotteeksi. Olutpanimo on yksi tuotekehityksen tulos”, kreivi Creutz kertoo. Pian pääsemme maistamaan suvun tuotekehityksen tulosta.

 

Kreivin aikaan kartanossa – vihdoin olutta / Malmgårdin panimo, Loviisa

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply