Suomen suurin matkablogiyhteisö
Mustila Viini Elimäki Finland

Kahvilla viinitilalla – Mustila, Elimäki

Lehdistöretken ensimmäinen kohde Mustilan viinitila sijaitsee Elimäellä. Siellä ympäristö-, ruoka- ja maataloustoimittajista koostunut joukko maisteli raparperipaistosta samalla kun kuunteli tirehtööri Maria Tigerstedtin esitystä viinitilojen nykynäkymistä ja haasteistakin. Paljon odotuksia oli asetettu viime vuoden alkoholilainsäädännön kokonaisuudistukseen, mutta liköörien vähittäismyynnin kohdalla helpotuksia saadaan yhä odottaa.

Mustila, Finland, Maria Tigerstedt

”Mustikkapohjaiset viinit kiinnostavat ulkomailla”, Mustilan viinitilan tirehtööri Maria Tigerstedt esitteli tilan historiaa ja nykypäivää toimittajille 11.6.2019

Tirehtöörin tiluksilla kiittelin nauhoitintani. Se työskenteli sillä aikaa, kun jonotin vessaan. Avaruuteenkin tehdään turistimatkoja ennen kuin tämä vessaongelma saadaan ratkaistua. Kun bussilastillinen saapuu kohteeseen, niin suurin osa haluaa vessaan, oli bussissa sitten vessa tai ei. Siitä syntyy jono. Niin nytkin. Aikaa oli tunnin verran. Se ei ole paljon, jotta ehtii bongata oleelliset, esittää kysymykset ja ottaa kuvat. Näyttipä joukossa olleen sen verran nopeita, että olivat ehtineet ostaa kotiinviemisiä tai kuvausrekvisiittoja. Kasvit kainalossa tepastelivat takaisin bussiin.

Aktiivisia viinitiloja Suomessa noin 25, joista Mustilan tila viidenneksi suurin.

Mustilan viinipuoti ja kasvimyymälä ovat kesäisin avoinna. Kelpo käyntikohde. Samalla voi käydä  Mustila Arboretumissa tutustumassa puulajeihin ja kasveihin.

Mustilan kartano, Mustan everstin kosto

Musta eversti on Mustilan kartanon kummitus ja Mustan everstin kosto tilan suosituin viini.

Mustila Viini Elimäki Finland

Maria Mamman herkullinen konjakkipihlajamarjahillo / Mustila Viini Elimäki Finland

Mustila Viini Elimäki

Syy se on tämäkin jäädä kotiin makailemaan/Mustila Viini Elimäki

Kun Mustilan hillot oli maisteltu toimittajajoukko (yhteensä 38 henkeä) siirtyi kauran kiehtovaan maailmaan. Siitä seuraava postaus.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply