Suomen suurin matkablogiyhteisö

Katkerat sitruunat – Kypros

Kyproksen tunnelmissa viime päivät. Ennen maaliskuun reissua luin aika monta Kyprosta käsittelevää romaania ja matkaopasta. Luettelo niistä ja muistakin matkakirjoiksi soveltuvista teoksista löytyy blogin pudotusvalikosta ”Matkalukemista”. Pari päivää sitten sain kirjastosta tilaamani Katkerat sitruunat -kirjan. Se kertoo vaikeista ajoista Kyproksella vuosina 1953-56. Kirjailija Lawrence Durrell matkusti Kyprokselle ja asettui Ballapaisin kylään pariksi vuodeksi. Tuona aikana hän osti talon, remontoi sitä, tutustui kyläläisiin ja toimi jopa virkamiehenä.

Käsiini saama teos on vuosien ja lukijoiden käsien patinoima. Teksti on yksityiskohtaista, pohdiskelevaa ja maalailevaa. Politiikasta Durrell  sanoutuu irti  alkusanoissaan. ”Tämä ei ole poliittinen kirja” mutta miten tahansa tuota myrskyistä  ajankohtaa Kyproksella kuvaakin, politiikan läsnäoloa ei voi välttää.

Vuosien patinoima kirja! Aina löytyy niitä, jotka haluavat sanoa viimeisen sanan oikeinkirjoituksesta. Tässä teoksessa lyijy- ja kuivamustekynällä korjattuna: Kerynia – Kyrenia, Larnaca – Larnaka, hänet ammuttiin (kuoliaaksi) ja niin edelleen.

Sitä mietin , mikä tarkoitus. Jos haluaa virheet korjattavan seuraavaan painokseen, eikö olisi paras laittaa viesti kustantajalle.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply