Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kypros 2. päivä/TSS – Nikosia, jaettu pääkaupunki

Näin sujuu matkaesitteen mukaan 2. päivä:

”Nikosia – pääkaupunki kahden maailman välissä

Tervetuloa Nikosian rauhallisten kujien labyrinttiin – Euroopan viimeiseen jaettuun pääkaupunkiin. Tutustumme ensin kaupungin pohjoisosaan. Käymme mm. ottomaanien karavaaniseraljissa (sisältää sisäänpääsymaksun), tutustumme sen komeaan sisäpihaan ja nautimme itämaisesta ilmapiiristä. Vaikuttava Selimin moskeija (sisältää sisäänpääsymaksun) on kaupungin suurin rakennus ja gotiikan mestariteos 1300-luvulta. Jatkamme jalkaisin „rajan“, ns. Vihreän linjan yli kaupungin eteläosaan. Siellä teillä on riittävästi aikaa tutustumiseen omatoimisesti. Sukeltakaa maalauksellisten kujien vilinään ja kävelkää Venetsialaista muuria seuraten. (n. 60 km)”

Toisena matkapäivänä kävimme  tutustumassa  Nikosiaan, jaettuun pääkaupunkiin mutta ensin käväisemme pikaisesti Barnabasin luostarissa  ja  Salamisin kaupungin raunioilla, jossa vietimme aika tovin. Niitä ei  ollut päiväohjelmassa. Kävi ilmi, että ohjelmia on useita. Osa porukasta ei älynnyt ottaa passia mukaan, eikä siis päässyt rajan yli kreikkalaisten puolelle Nikosiaa. Siitä nousi älämöly.

Opimme muutaman sanan turkkia bussissa aamupäivän aikana.

”i” on hyvä

”im”  tarkoittaa että hyvin menee

Hyvä veto oppaalta. Kielteisiä ei opetettu. Miltä se nyt kuulostaisi, jos opas kysyisi päivän päätteeksi, minkälainen päivä oli ja porukka vastaisi jotain muuta kuin ”i”.

Saint Barnabasin luostari

Barnabasin luostari, Kypros

Saint Barnabasin kirkon ikonostaasi.

Saint Barnabas, Kypros

Apostoli Barnabasin hautapaikka. Saint Barnabas luostarilta näkymä apostolin haudalle.

Saint Barnabas, Kypros

Pirina leipoo pannukakkuja Saint Barnabasin luostarin pihalla.

Salamisin kaupungin rauniot

Kypros Salamis Antiikin aikainen kaupunki I

Kypros, Salamis – Antiikin aikainen kaupunki. Tällä areenalla Matti Seppänen Lahdesta esitti serenadin ”Uinahda sä vieno laulaeissain vain”.  Hieno hetki.

Salamis, Kypros, kissa

Salamisin raunioilla asustaa kissa.

Nikosia

Nikosiassa on monelle liian kuumaa kesäisin. Paikalliset siirtyvät mielellään Kyreniaan, jossa on ranta lähellä. Meidän reissumme aikaan ilma oli mitä ihanin. Juuri sopiva liikkumista ajatellen.

Mummo matkabloggaa Cypros

Nikosian kahden eri osan välillä ei eksy kun seuraa tätä sinistä viivaa.

Mummo matkabloggaa, Cypros

Kissatkin haluavat osuutensa – Nikosia

Mumo matkabloggaa, Nicosia Cyprus

Maukasta välipalaa, Nikosia

 

 

Mummo matkabloggaa, Cyprus

Oma huivi kannattaa ottaa mukaan Kyproksen moskeijoihin. Pää tulee peittää, omalla tai lainahuivilla. Lainahuivista kanssamatkustajiat epäilivät saaneensa kirppuja tai muuta kutisevaa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply