Euroopan Unioniin tutustumassa Brysselissä

Käväisin pikaisesti Brysselissä. Vaikka kyseessä oli Euroopan parlamentissa järjestetty naistenpäivän seminaari, ehdin katsella kaupunkiakin.
Lennot ovat törkeän hintaisia, jos tilaa viime tingassa. Näin kävi, sillä seminaarikutsu tuli varsin lähellä saminaarin ajankohtaa. Kannattaa siis suunnitella reissu ajoissa ja hyödyntää lentotarjouksia. Kuulin paikallisilta EU-virkailijoilta, että jotkut käyttävät edullisempia Amsterdamin lentoja hyväkseen ja jatkavat sitten junalla Brysseliin.

Helsinki-Vantalla joku vietiin koneeseen poliisisaattueessa. Kuka lie. Odotin koneeseen astuessani näkeväni jonkun käsiraudoissa. Saatettavat istuvat kuulemma takaosassa, ei yltänyt silmät sinne asti.  Mutta poliitikkoja näkyi. Halla-aho istuskeli busineksessa.

Paul-Henri Spaak rakennuksessa on vierailukeskus

Avauskuvassa olevasta Paul-Henri Spaak rakennuksesta on hyvä alkaa. Siellä on vierailukeskus ja lehdistötilat.

Euroopan parlamentin tiloihin mennään turvatarkastuksen kautta. Paul-Henri Spaak rakennuksen ulko-ovella on ensimmäinen tarkastus, jossa tutkitaan sisään pyrkijät samalla tavalla kuin lentokenttien turvatarkastuksessa. Tästä pääsevät myös parlamentin vierailijat vierailukeskukseen. Jos jatkaa seminaari- ja muihin tiloihin, tulossa on toinen tarkastuspiste, pikkuruinen koppi. Ovi sulkee sisään hetkeksi, kunnes toinen ovi avautuu. Ei sovi koppikauhuiselle.

Ei ole ihmisen kokoinen organisaatio, eikä työpaikka. Opin suunnistamaan juuri ja juuri kolmessa päivässä.

Naisten seminaarissa kun olimme, tottakai viesti sisälsi vaikuttamisen EU-vaaleissa 23-26.5.
“Äänestäkää lisää feministejä mukaan politiikkaan.”  Feministi tässä yhteydessä voi olla niin mies kuin nainen, joka kannattaa tasa-arvoa.

Brexitistäkin tietenkin puhuttiin. Muistan kuinka minulle naurettiin salin täydeltä, kun ennen Suomen liittymistä EU:n kysyin eräässä koulutustilaisuudessa, mitä sitten jos EU:sta haluaa erota. Mielessäni vaelteli varmaan joku FIXIT. Ajatus oli absurdi ja luennoitsija selitti kuin pikkulapselle asian mahdottomuutta. No , tässä sitä nyt ollaan.

Hotellivalintani oli Prestige, lähellä Botanicaa. Sinne pääsi suoraan bussilla 272 lentokentältä. Matka tosin kesti ja kesti. Euroopan parlementin rakennukset ovat kävelymatkan päässä. No, ainakin kävelyyn tottuneille. Puoli tuntia meni hitaasti lönkötellen.
Hotelli Prestigessa toimi kaikki minulle tärkeä. Hyvä sänky, tosi iso, täytti lähes koko pikkuruisen huoneen. Huone oli levottomalle nukkujalle oivallinen. Olin pyytänyt etukäteen hiljaista huonetta. Ilahdutti, kun se minulle luvattiin paluupostilla hymiön kera. Suihkusta tuli vauhdilla vettä. Se on tärkeää, jos haluaa saada tukan nopeasti pestyä. Aamiasella café au lait ja juustot maistuivat. Oli siellä makkaroita ja kinkkujakin, mutta ne eivät oikein putoa aamutuimaan.

Seuraavissa postauksissa lisää kiinnostavia kohteita.

Euroopan parlamentin vierailukeskuksen aulassa on Olivier Strebellen korkeuksiin kurotteleva taideteos.

 

Euroopan parlamentin vierailukeskus – kuvassa näkyy istuntosali ja puolueiden mukainen istumajärjestys

Euroopan parlamentin sisätiloja

Euroopan parlamentin tiloissa on esillä taidetta.

Euroopan parlamentin taidekokoelmia.

Euroopan parlamentissa suunnistetaan aloittelijalle monimutkaisten numero- ja kirjainyhdistelmien mukaan. Parissa päivässä avautuu jo hieman.

Nämä astelevat jo tottuneesti Euroopan parlamentin käytävillä.

 

Naisten päivän seminaarin kahvi juodaan EU:n symbolilla koristelluista kupeista.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply