Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ahaa elämyksiä – AHHAA Tiedekeskus Tartto, Viro

Tartton matkalaiset huomio. Viron heurekassa AHHAA Tiedekeskuksessa voi  ihmetellä älykaupunkia. Tartton yliopistossa on meneillään pilotti, jonka tarkoituksena on muuttaa vanhat neuvostoaikaiset kerrostalot älytaloiksi ja luoda kaiken kukkuraksi muuallekin Euroopaan kopioitavissa oleva älykaupunkimalli. Tästä kaikesta on tehty pienoismalli, joka on esillä AHHAA:ssa. Se havannoillistaa kuinka älykaupunki toimisi.

Tartton yliopisto. Näiden kahden projektissa työskentelevän herran – vasemmalla Jakob Mass, tohtorikoulutettava ja oikealla Pelle Jakovits, Lecturer PhD – takana näkyy yksi pilotissa olevista neuvostoajan taloista.

 

Älykaupungin pienoismalli – SmartEnCity – kestävän kehityksen mallikaupunki. AHHAA, Tartto, Viro

 

Aina ei tarvitse istuskella sileällä. Näissä istuimissa takamuksen selluliitti saa kyytiä. Nystyrät näyttävät samalta kuin  mummon nuoruuden aikaisessa hierontalaitteessa olevat. Värkkiä myytiin sen ajan ostoskanavassa – etanapostimainos – ja jonkinlaista yrttivoidetta tai -saippuaa pursotettiin mukaan. Sillä piti sitten saada aikaan ihmeitä.

Ei pääse takamus puutumaan – AHHAA, Tartto, Viro

 

Onhan se vallan hassua – käsintehdyt opasteet

AHHAA – tiedekeskuksen lipunmyynti, Tartto, Viro

 

Kyllä ei nyt mummon jalat ylety maahan.  AHHAA, Tartto, Viro

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply