Painoindeksi 186 – miten saat sen aikaiseksi – Härmän kylpylä

Hyvinvointilomalla kun ollaan, mitataan tietenkin peruskunto erilaisin menetelmin. Niin myös Härmän kylpylän yrittäjille suunnatulla hyvinvointilomalla.

Toisena lomapäivänä testaattin pumppu. Ensin vatsanahka pinkeäksi lounasbuffetista ja tunnin päästä lihastesteihin. Punnerruksia, kyykkyjä, makuulla yläselän nostoja niin nopeasti kuin pystyy. Vatsalihaksiin päästessä possunleike lähenteli viime vedoilla jo nielurisoja.

Painoindeksiä (BMI) varten jokainen asettautui itsekseen vaakaan ja pituusmittariin.

Kolmantena päivänä odotti UKK- kävelytesti, joka on monesta yhteydestä jo tuttu. Tällä kertaa vedimme hampaat irvessä  yksitoista kertaa radan ympäri Areena-hallissa.  Täysillä oli mentävä, sillä ohjaaja teki selväksi, että mikäli kahden kilometrin kävelyyn menee enemmän kuin 20 minuuttia, otti lähikaupan ohrakakko. Kolme minuuttia enemmän jos olisin radalla kuhnaillut, kakkoa olisi tullut.

UKK – kävelytestin tulostaulukko loppuu 65 ikävuoteen. Sen jälkeen ilmeisesti voi olla tyytyväinen, mikäli saa jonkun tuloksen. Lähempänä sataa vuotta, voi varmaan huokaista, jos saa köpöteltyä kaksikilometrisen jollain aikataululla.

Testien tulokset analysoitiin ja seuraavana päivänä odotti totuuden hetki.

Erään ryhmäläisen tutki syvä ryppy otsassa ohjaajan antamaa palautelappua. BMI-testi osoitti hänen olevan vaarallisessa määrin ylipainoinen. BMI 186! Ei niin mukava tulos kun viitetaulukkokin näytti loppuvan johon neljäkymmenen hujakoilla olevaan arvoon. Kävi ilmi, että hän oli kirjannut ohjeiden mukaan painon ja pituuden arvot korttiinsa. Pituudesta oli metri poissa, sillä mittarin lukema näytti vain yli metrin menevät sentit. Uusiksi meni. Seuraavana päivänä mies oli metrin pidempi ja painoindeksikin kohdallaan.

Hyvinvointiloman aikana luu- ja itsetuntoluennot ja muut auditoriohommat olisi voinut jättää väliin. Mummoikäinen tietää mihin menee apua hakemaan, jos jalkoja tai luita kolottaa, ja itsetunnon kolahteluista on kokemusperäisestä tietoa sen verran, ettei sitä kalvosulkeisilla paranneta. Yrittäjistä koostuneella 13-hengen porukalla olisi ollut paljon jaettavaa toisilleen ja ehkä myös luennoijille. Ensi kerralla ehdotan vertaiskeskustelua luentojen sijaan, jo etukäteen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply