Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miesten haku – Härmän kylpylä

Kun illan tähti, Teemu Roivainen saapui, lattia täyttyi hetkessä. Fanikaarti sementoitui  lavan eteen. Sanomattakin on selvää, että tanssimaan ei mahtunut kunnolla.  Kun lattia kävi pieneksi , baarissa, pöytien välissä ja käytävilläkin tanssittiin.  Eikä ohjelmassa ollut pelkästään tangoa, vaan kaikenlaista musiikkia.

Teemu Roivainen, vuoden 2014 tangokungingas on järkyttävän vaikea kuvattava. Laulutaidon lisäksi parasta hänessä on intensiivinen katse ja nuttura. Katseellaan hän saa kuulijan todella tuntemaan, että hän laulaa vain sinulle. Mutta kuinka saat kuvaan molemmat sekä katseen että nutturan. Edestä otettuna tukka tiukasti taakse vedettynä Teemu näyttää kaljulta, sivulta kuvattuna tärkeä katse jää pois kuvasta.

Mitä mielestänne tarkoittaa ”miesten haku”? Eikö silloin pitäisi hakea miehiä, häh!?

Diskosukupolven mummona vierastan kaikenlaista tanssijärjestystä. En jaksa hieroa paritansseja kovinkaan kauaa ellei sitten kavaljeerina ole oikea parkettien partaveitsi. (Mistä lie tuokin sanonta tulee.) Sitä ihmettelen, eikö niin sanottujen nopeiden soidessa kaikki tanssihaluiset voisi vain mennä lattialle ja ryhtyä ilottelemaan. Usein niin tapahtuukin, mutta vasta loppuillasta. Kokeilimme sitä satunnaisen naisporukan kanssa Härmässäkin yhdessä tanssilattian nurkassa, mutta paritanssijat tuntuivat vyöryvän ylitse.  Kumma juttu, sillä kaveljeerinhan tulisi sujuvasti liikkuen väistellä muita tanssijoita.

Siitä on jo jokunen vuosi kun tein lavatanssijuttua Turun Sanomiin.  Seinäjoen lähellä sijaitsevalla lavalla Airi, paikallinen tanssintaitaja opasti minua seisomaan oikeasa paikassa, tyrkkyrivissä. Osasin.

Sitten tuli tanssin aika ja takaapäin pokkasi tyttärellenikin liian nuori mies, joka ei osannut tanssia lainkaan. Ryhdyin viemään mutta sepäs ei klopille kelvannut.
”Mänöö oikein tai väärin, niin mies vie”. Näillä menimme ne pakolliset kaksi.

Siloinen lavajuttuni löytyy näistä linkistä (skannattu kahdessa osassa).

Turun Sanomat Teema Lähtisinkö lavatansseihin sivu 1

Turun Sanomat Teema Lähtisinkö lavatansseihin sivu 2

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply