Suomen suurin matkablogiyhteisö

Härmän kylpylän monet kasvot

Eksoottisten marokkolalaisten royal palace -elämysten jälkeen Härmän kylpylä kuulostaa niin seiväsmatkoilta.

Aika iäkästä porukkaa, sanoo mummo. Se oli ensivaikutelma, kun saavuimme maanantaina Härmän kylpylähotellin aulaan. Mietin milloin viimeksi – jos koskaan – olen nähnyt niin paljon iäkkäitä ihmisiä kerralla. Kylpylähotelli oli täyttynyt Kelan kuntoutettavista ja monenmoisista hyvinvointiryhmistä, kuten yrittäjien hyvinvointilomalaisista, johon porukkaan itsekin kuuluin.

Härmän kylpylää on rakennettu useana aikakautena, alun perin sotaveteraanien kuntouttamista varten. Sotaveteraanien kuntoutustarve on hiipunut vuosi vuodelta ja hiljaisina kausina tämän tyyppiset paikat ympäri Suomen lisäävät käyttöastetta tuettujen toimintojen kautta.
Toki muutoinkin Härmän kylpylähotellia käytetään. Paikalliset käyvät kampaajalla, hoidoissa, uimassa ja vesijumpissa. Hotellin ravintola vetää karaokeiltoina ja tanssi-iltoina puoleensa väkeä lähistöltä.

”Saan itseni uimaan karaoketanssien houkuttelemana”, kertoi paikallinen mies tanssilattialla. Ihmeekseni jostain ilmestyi yhdeksän jälkeen nuorenpaa porukkaa baarin ympärille. Tämä mies kävi kuulemma säännöllisesti uimassa kavereineen. Uinnin jälkeen he palkitsevat itsensä tanssilla. Aika outoa näin pääkaupungin näkökulmasta. Täällähän palkitaan pääsääntöisesti kaljalla uinnit ja muut.

Tanssikurssit vetävät myös väkeä Härmän kylpylään. Alle kympillä saa pyöriä opastettuna lähes kolme tuntia. Jotkut jaksavat vielä jatkoille ravintolaan, mikä tietysti virkistää paikan parkettitouhua. Tai oikeastaan metallitouhua. Kyllä! Metallitouhua, sillä Härmän kylpylässä tanssilattia on jonkinlaista metallia.

Härmän kylpylän viereen on noussut kerrostalo. ”Hankin siitä itselleni asunnon. Sieltä on helppo lähteä tansseihin, vaikka tulisi vähän otettua ennakkoon”, naureskeli toinen kavaljeeri. Varsinaisen asunnon hän kertoi olevan kymmenen kilometrin päässä. Myöhemmin kuulen, että asuntojen myyntiargumenttina on juuri nuo vieressä odottavat kylpylä- ja muut palvelut.

Suurin yllätys odotti kuitenkin perjantaina. Viikko liikuntaa ja kylpylätouhuja uuvutti mummon päikkäreille. Kun heräsin iltaseitsemältä, suuntasin respaan kysymään illan kulusta. Pienen hetken ajan luulin olevani jossain muualla. Tulopäivän porukka rollaattoreineen oli hävinnyt ja aula oli täynnä kaikenikäisiä, juhlapukuun sonnustautuneisiin juhlijoita. Ravintolasalit hohtivat joulun väreissä. Pikkujouluaika koitti Härmän kylpylässä ja Teemu Roivaista odoteltiin estradille.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply