Kylpytynnyrissä – Hämeenlinna

Tulipa pulahdettua Sääjärveen. Pulahdus lienee oikea ilmaisu. Ei siellä kauaa viihtynyt, kun asteet taisivat olla lähempänä nollaa kuin kymmentä plussaa. Myös vastikään Metsänvartijan Tilalla nautittu illallinen pani ajattelemaan pumppupoloista, ei pitkiä uintilenkkejä. No, nyt sekin on testattu: sydän kestää kalkkunat, viinit ja pikku pulahduksen.

Savusaunassa löylyt olivat tuliset. Kylpytynnyrissä viihtyi pidempään. Olisi viihtynyt kauemminkin, ellei miestenvuoro olisi painanut päälle. Ainainen paholainen, tuo aikapula.

Metsänvartijan Tila, Harviala, Hämeenlinna. Savusauna, johon myöhemmin suuntasimme on vasemmalla.

 

Siellä se järvi odottaa uimaria. Tässä vielä päivänvalossa. Metsänvartijan Tilan kummallakin saunalla on oma laituri, josta voi pulahtaa. Sähkösauna on ravintolarakennuksessa ja savusauna hieman etäämällä. Talon kylpytakilla tarkeni hipustella vielä näin lokakuussa.

 

Metsänvartijan Tilan savusauna. Käsikopelolla mennään. Se on haaste miinus neljän näkökyvyllä. Harviala, Hämeenlinna

 

Tällä viime torstain reissun tarkoituksena oli tutustua metsätalouteen Metsähallituksen asiantuntijoiden opastuksella, mutta löytyipä samalla tämä Metsänvartijan Tila vinkiksi matkailijoille, ryhmille siis.

 

Eine emännöi iltaa ja esitteli tilan historiaa. Lähes satavuotiaalle tilalle matkattiin aikoinaan riistajahtiin omaa rautatietä myöten. Rautatie mukaili nykyistä metsätietä.

 

Tuohikoriste ravintolarakennuksen terassilla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply