Suomen suurin matkablogiyhteisö

Käveltävän kokoinen Malmö

Saatoin jo mainitakin, että Malmöön pääsee kätevästi Kööpenhaminan Kastrupin lentokentän kautta. Sieltä menee juna suoraan Malmön keskustaan. Juna pysähtyy useilla asemilla, joten kannattaa katsoa mikä on hotellia lähin asema. Minun tapauksessani se oli Triangeln, josta muutama sata metriä hotellille.

Junassa ihmettelin, miksi viereisessä loosissa istunut amerikkalaisseurue sai osakseen närkästyneitä katseita – jos kertoisin vastaavasta tapauksesta Suomessa, sanoisin mulkaisuja, sillä muuten vähäeleiset suomalaiset ilmaisevat yleensä tämän tunteen ruotsalaisia näyttävämmin – kunnes poislähtiessä huomasin tämän kyltin.

Hiljainen junavaunu Kastrup – Malmö -junassa.

 

Triangelnin asema, Malmö.

Malmön keskusta on pieni, kävellen pääsee helposti paikasta toiseen. Malmöläiset pyöräilevät paljon.

Stortorget ja Gustav Adolfs torg ovat keskeisiä paikkoja Malmössä.

Taiteilijoiden kengistä tehtyjä taideteoksia sillalla. Tässä ikuistettu balettimestasin jalkineet sievästi asennossa.

 

Möllevångstorgetin alueella löytyy lukemattomia etnisiä raviontoloita. Happy hour houkuttaa 45 kruunun (noin 4 euroa) oluttuopiellaan. Lounasaikaan ilmaantuvat toinen toistaan edullisemmat lounastarjoukset.

Friisgatan -kävelykatua pitkin Triangelnilta Folkets Parken -kansanpuistoon.

Valoa kansalle! Luulisi riittävän. Jättivalaisin Folkets Park -kansanpuiston sisäänkäynnin lähellä.

Tästä ura urkenee – paikallinen työkkäri – Arbetsförmedlingen, Malmö

Systembolaget  – paikallinen alko

Olen käynyt useita kertoja Ruotsissa, jopa asunut siellä,  mutta en ole ikinä käynyt Systembolagetissa. Jottei pyhimyksen kehä loistaisi liian kirkkaana, paljastan että asuessani siellä kävin usein kotona ja ostin tarvittavat juhlajuomat laivalta tai lentokentältä. Mutta nyt korjasin asian, kun paikallinen alko oli melkein hotellin vieressä.

Ovensuussa komeili palvelupalkintokyltti. Parasta palvelua jo viisi vuotta! Ihan kuin kotimaassa; jos haluaa hemmotella itseään palvelulla, niin Alkon myymälä on hyvä paikka.

Umamiin pääsi tutustumaan heti sisään astuttuaan. Pidemmälle kun ehdin hyllyjä syynäämään huomasin, että näytti heillä olevan vartijoitakin.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply