Suomen suurin matkablogiyhteisö

Monikulttuurinen Malmö

 

Melkein tuupahdin reissujen vuoksi. Kuukauden sisällä kolme varsin erilaista, vaativaakin pidennettyä viikonloppua eri maissa: saarihyppely, Malmö, Berliini. Siitä tämä aika pitkä blogimykkyys.

Saarihyppelystä jo postasinkin. Nyt on Malmön vuoro.

Alun perin piti lähteä Malmössä järjestettävään Pohjoismaiseen freeseminaariin perjantaina ja palata sunnuntaina. Niin tapahtuikin seminaarin osalta, mutta kuhnin sen verran lentolippujen tilaamisen kanssa, että päädyin hintojen vuoksi viipyilemään Malmössä vielä maanantaihin. Hyvä niin, sillä ehdin katsella Malmössä muutakin kuin seminaaripaikkaamme Moriskania.

Hotellihinnat ehtivät kellua epäedukseni, niin että päädyin vaihtamaan Scandic Triangelnista Teater-hotelliin sunnuntain ja maanantain väliseksi yöksi. Sinänsä hyvä sekin, sillä nyt näin kaksi eri hotellia. Tämä kuitenkin osoittaa sen, että matkanjärjestelyissä kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Hinnat nousevat mitä lähemmäksi matkustusajankohta tulee.

Malmö herättää ajatuksia viimeaikaisten uutisointien takia. Autoja poltetaan ja levottomuuksista viestitään. Paikalliset kuitenkin vakuuttelevat, että Malmössä on turha pelätä sen enempää kuin muuallakaan. Autojen poltot ja muut hankaluudet keskittyvät Rosengårdin alueelle ja liitttyvät enemmänkin rikollisten omien välien selvittelyyn.

Superhelpon menomatkan jälkeen – lensin Kööpenhaminaan ja jatkoin junalla parikymmentä minuuttia Malmön Triangeln asemalle – jäi aikaa ennen illan free-tapaamista tutustua hotelli Scandic Triangelnin ympäristöön. Onhan Malmö aikamoinen kulttuurien sulattamo, sen näkee heti. Erään arvion mukaan lähes puolet malmöläistä on syntynyt ulkomailla. Kansallisuuksiakin löytyy 186.

Lähdin liikkeelle sen kummemmin kävelyreittiä suunnittelematta ja muutaman hetken päästä löysin itseni enemmän ulkomailta kuin olisin tällä reissulla olettanut päätyväni. Möllevångstorget – toriaukion ympäristö huokui monikulttuurisuutta. Oli intialaista, pakistanilaista, libanonilaista ja vaikka mitä etnistä ravintolaa, joukossa tanskalainenkin. Hinnat listoissa saivat minut epäilemään valuuttakurssivirhettä, niin edullisia olivat.

Tässä muutamia kuvia ensimmäiseltä iltapäivältä. Seuraava postaus käsittelee hotelleja.

Malmö Södra Förstadsgatan – tukka kuntoon 15 eurolla. Ei paha.

Malmö on pyöräilykaupunki.

Malmö on pyöräilykaupunki.

Sillagumman – vapaasti käännettynä sillieukko – Gunnel Friebergin teos 1980.

Möllevångtorgetin ympäristön katunäkymiä.

Puolukka-aika – Möllevångtorget

Möllevångtorget – hedelmäloistoa

Katunäkymässä myös irakilaista tarjontaa.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply