Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ruotsi-Suomi Saarihyppely – Turunmaan saaristoon

Ahvenanmaalta, Långnäsistä matka jatkuu yhteysaluksella kohti Turunmaan saaristoa. Oppi numero yksi:

”Ei Turun saaristo vaan Turunmaan saaristo. Turkulaiset yrittävät omia saaristonkin. Se närkästyttää saaristolaisia”, yhteysaluksella opastettiin toimittajamummoa.

Otsikko meni uusiksi. Myönnytys sanavalinnalle saaristolaisten hyväksi on helppo. Olen viettänyt jokakesäisen lomaviikon Furuskärissä, Nauvon seutuvilla jo parinkymmenen vuoden ajan. Saariston karut olosuhteet ja niissä läpi talven hengissä pysyminen ja peräti matkailupalvelujen pyörittäminen ovat alituisia ihmettelyn aiheita.

Laivamatkaa Långnäsistä Korpoströmiin kestää viitisen tuntia. Luonto panee parastaan. Meri kimaltelee tyynenä ja aurinkoa riittää taivaan täydeltä. Niin ranskalaiset kuin pohjoismaalaiset osallistujat myhäilevät tyytyväisinä. Kaikki saaristomatkailun järjestäjät tietävät, että saaristossa järjestetty tapahtuma on riski, mutta myös suuri mahdollisuus jättää unohtumaton muistijälki osallistujan mieleen.

 

Yhteysalus pysähtyy Kökarissa, mutta me jatkoimme matkaa. Jos haluaa lyhentää viiden tunnin merimatkan puoleen, niin kannattaa jäädä Kökariiin ja jatkaa vaikka seuraavana päivänä.

Suomen ja Ruotsin välissä sijaitsevaa saaristoa luonnehditaan maailmanmitassakin ainutlaatuiseksi. Samaa mieltä ovat myös Defence tour -reissaajat.

 

Ranskalainen David ihailee näkemäänsä: ”Ainutlaatuiset maisemat. Pieniä saaria joka puolella”. Turunmaan saaristo.

 

Yhteysaluksella Jan-Mikael ruorissa tai oikeastaan napissa. Nykyaikaista alusta ohjataan napilla ja ruori on vain varalla. Långnäs-Korpoström

 

Nykyaikaista alusta ohjataan napilla ja ruori on vain varalla. Långnäs-Korpoström

Kartta yhteysaluksen ohjaamossa/ Långnäs-Korpoström

Jaloa kaffia sitten maissa.

Yhteysaluksen olohuone /Långnäs-Korpoström

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply