Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhannus pääkaupunkiseudulla – Metrolla metsään ja sinkkubileitä

Suomalainen viettää juhannusta perinteisesti, ja mieluiten veden äärellä. Pääkaupunkiseudulla on kuitenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana alkanut yhä useammin kuulemaan ”vietän kaupunkijuhannuksen”. Se on tietysti mieluisaa Helsinkiin saapuville matkailijoille, sillä onhan mukavampaa nähdä ympärillään muitakin kuin muita turisteja.

Parahiksi juhannuksen alla sain tutustuttavaksi Elli Keisteri-Sipilän kirjoittaman Metrolla metsään -kirjan. 168 sivua kuvauksia paikoista, joihin pääsee metrolla. Kaikki toki eivät ole aivan umpimetsää vaan mukana on myös puistoja ja erilaisia luontokohteita. Ilahduttavan moni kohteista sijaitsee veden äärellä.

Jos juhannussuunnitelmat eivät ole vielä valmiina, muutama Metrolla metsään -kirjasta poimittu idea.  Jos et ehdi kirjaa tähän hätään hankkia, niin nettilinkit auttavat eteenpäin.

Sinkkumummoja kiinnostaa ehkä Eurosinkkujen juhannusjuhlat Espoon Korpilammella. Niistä ja muista Espoon juhannustouhuista Länsiväylän artikkelissa.  Juhannus Espoossa? Juhlia löytyy sekä perheille että sinkuille

Kylläpä löytyy tekemistä, aina ei tarvitse lähteä kauas kokolle.

Hyvää juhannusta kaikille!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply traveldreamer17 torstai, 21 kesäkuun, 2018 at 17:15

  Me vietämme aina juhannuksen kaupungissa. Minusta on jotenkin mahtavaa olla hiljaisessa Helsingissä, kun kaikki tuntuvat olevan mökeillään. Meidän traditioon kuuluu Hakaniemen tori ja siellä riisipuuroa ja mansikoita. Saunavihdan kanssa lähdetään Harjun saunaan. Saunassa on jokunen muukin juhannuksen viettäjä, mutta ruuhkaa ei ole. Illalla ollaan vaihtelevasti käyty katsomassa kokkoa jossain pk-seudun tapahtumissa tai sitten menty sukulaisten kanssa juhlimaan meren rannalle Sipoon rajalle.

  • Reply Kirsti Sergejeff torstai, 21 kesäkuun, 2018 at 18:21

   Kiito, tosi kiva kuulla kaupunkijussin eri muotoja. Nautitaan taas!

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler perjantai, 22 kesäkuun, 2018 at 10:03

  Tuohon kirjaan pitää kyllä tutustua! Espoosta löytyy oikeasti hienoja luontokohteita. Itse asun Rantaraitin varrella, eikä sitä tarvitse talsia kauaksikaan kun pääsee metsään, rantakallioille tai pieniin suojaisiin rantapoukamiin.

  • Reply Kirsti Sergejeff maanantai, 25 kesäkuun, 2018 at 12:01

   Joo, kannattaa tutustua kirjaan. Itse siirryn seuraavaan vaiheeseen ja aion käydä tutustumassa esiteltyihin maisemiin, niihin joissa en ole vielä käynyt.
   Kiitos kun laitoit kommentin ja hyvää kesää!

  Leave a Reply