Suomen suurin matkablogiyhteisö

Camino välillä Lissabon – Porto – Portugalin camino

Saavuimme Portoon äsken ja jottei muistot kultaannu liikaa, laitan heti kokemukseni jakoon.

Camino-reitillä Lissabonista Portoon oli liikaa tienlaitaa makuuni. Loppumatkasta ennen Portoa rekkaliikennettä sen verran paljon, että hyppäsimme Porton bussiin Lourosassa.

Alkumatkasta rankat sateet muuttivat sinänsä hienot maisemat mutapoluiksi. Kiipeilimme milloin missäkin hakien tietä ohi vesiesteiden. Sauvat olivat tarpeen.

Matkanteko vaati kokoaikaista säätämistä. Mihin seuraavaksi, mitä palveluja, missä nukutaan. Vapaudentunne – tuo camino-elämyksen olennaisin osa – jäi vähille kun majataloja on harvassa. Ei voinut vain aamulla heittää reppua selkään ja kävellä niin paljon kuin haluaa kuten Ranskan reitillä.

Kolme kertaa jouduimme palokunnan majoituksiin. Vähän liikaa, mutta muuta ei ollut, eivätkä jalat kantaneet, oli pakko. Bombeiros – paloasemilla voi yöpyä joillain paikkakunnilla. Isoja saleja, jumppasaleja, patja vaan lattialle. Etuna tilavat saniteettitilat.

Kaikesta näkee että Portugalin reittiä kehitetään. Uutuuttaan kiiltäviä camino-opasteita on joka paikassa. Joissain vielä tyhjät paikat odottamassa kylttejä. Reitti on erittäin hyvin merkitty. Majatalojen hospitalerot laajentavat olemassa olevia tiloja. Lisää majoitustiloja valmistumassa. Mitähän on tarjolla kymmenen vuoden kuluttua.

Kaipasin kanssavaeltajia. Jotkut tykkäävät vaeltaa yksin. Minä en. Parikymmentä muuta kohtasimme koko aikana poluilla. Alberguessa toki enemmän.

Liikenteen lisäksi oli monia vaarallisia tieosuuksia. Valtateiden risteyksiä ja muurien välissä kulkevia kippuraisia teitä.

Sitten ne haukkuvat koirat. Mikä mekkala syntyykään kun lähestyy kylää. Yksi kylä menettelee, toinen, kolmas… mutta aika monta kylää sijoittuu välille Lissabon Porto. Lisäksi joka talossa tuntuu olevan kymmeniä koiria. Miten paikalliset asukkaat jaksavat kuulla moista.

Mutta kaikesta selvittiin. Eikä vähiten aivan ihanien paikallisten avulla. Heillä kun tuntui olevan kaikki maailman aika käytettävissä kahden peregrinan auttamiseen.

Katsotaan miten Portosta  eteenpäin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply