Suomen suurin matkablogiyhteisö

Marrakechiin – tavat tutuiksi jo Arlandassa

Ruotsi/Arlanda.

Muslimeille tuli kiire. Yksi viidestä päivittäisestä rukoushetkestä käsillä ja lentoa kuuluteltiin jo. Odotustilassa lentoa odottava porukka seisoo, istuu ja vaeltelee kuka minnekin reppuineen ja kapsäkkeineen. Portille muodostuvan jonon lähellä, kapean käytävän päässä nainen polvistuu kohti Mekkaa. Pian naisen taakse ilmestyy mies. Hän jättää metrin verran väliä ja polvistuu. Ei sentään ryhtynyt nassu naisen peffassa puhuttelemaan Allahia, mutta asetelma näyttää koomiselta. Olisin ottanut kuvan, mutta se ei olisi ollut soveliasta.

Jäljessäni jonottavan ruotsalaisen perusperheen kaksi lasta tuijottaa silmät Mekan kokoisina ja tinkaa vastausta mitä nainen ja mies tekevät, ja miksi. Perheen isä selittää kärsivällisesti erilaisuudesta, uskonnosta, omasta ja muiden.

”Meillä kaikilla on omat tapamme. Nämä ovat muslimeja ja he tekevät sen näin.”

Upea lentosää. Avauskuvassa olemme vielä Ruotsin ilmatilassa.

Ajanlasku

Lentokoneessa rivi 6. Ikkunapaikka. Kohti Marrakechiä.

Uskalsin tilata ruuan kanssa punaviiniä, sillä koko penkkirivillä on tummaa päällä.

Kysyin samalla lentoemännältä kauanko kestää ennen kuin laskeudumme. Hän vastasi, että saavumme 16.25. (se lukee myös lentolipussani)

”Niin, mutta kauanko kestää vielä?”

Tästä seurasi hassuhko keskustelu. Oli kesäaikaa, Suomen vastikään alkanutta talviaikaa, Ruotsin ja Marokon aikaa. Lopulta lentoemäntä päätteli, etten osaa ruotsia (kotikieli) ja toisti kaiken suomeksi. Kolmenkymmenen vuoden takaisella matikan ceellä ei jäljellä oleva aikaa räknää. Luovutin. Kaksi vieressäni istuvaa ruotsalaisnuorta jäi selvittämään asiaa kun lähdin vessaan. Googlasivat ja pohtivat yhä päät yhdessä, kun tulin takaisin. Lopulta päätyivät johonkin tuntimäärään, joka heitti kuitenkin tunnin oikeasta. Se oli varmaan se lennon myöhästymistunti.

Tämä on toki pientä, kyse on tunneista. Iranin matkalla erehdyin vuosituhansilla. Pitää muistaa, että muslimeilla on menossa 1400-luku. Eli joskus oppaiden sanomisia pitää suhteuttaa sen mukaan.

Rahalla saa

Myyvät nuuskaa lentokoneessa. Jaa. Ei varmaan kävisi päinsä Suomessa.

Lisämyyntiä malliksi merkonomien asiakaspalvelun opintoihin.

”Laskeudumme kohta. Vielä on mahdollisuus ostaa pullollinen vettä”.

Aika moni näyttää tarttuvan tarjoukseen. Pullo vettä 30 kruunua (jotakuinkin kolme euroa).
Hyvä niin. Juodaan vettä, niin pysyypä palkittu Norwegian lentovalikoimissa tulevaisuudessakin.

Marokon ilmatilassa. Atlas-vuoristo häämöttää.

 

Marokon näkymiä lentokoneesta

 

Marokko Marrakech lentokoneesta. Uilma-altaat odottavat.

 

Tekojärvi taustalla. Etualalla hotellien uima-altaita.

 

Marokko Marrakech lentokoneesta. On siellä kerrostalojakin. Yleisesti Marrakechin rakennuskanta on matalaa. Mikään rakennus ei saa kohota korkemmalle kuin Koutoubian moskejan minareetti.

 

Marrakech Menara -lentokenttä

Viiden ja puolentunnin ilmassa olon jälkeen saavumme yhdelle kauneimmista – ellei kauneimmalle –  näkemistäni lentokentistä.

 

Marrakehch Menara Lentokenttä – tulohalli

Marrakehch Menara Lentokenttä – ilta-aurinko laskeutuu

Marrakehch Menara Lentokenttä – tupakkapaikka

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply