Suomen suurin matkablogiyhteisö

Unescon maailmanperintökohde

Quito, Ecuadorin pääkaupunki, sijaitsee korkealla 2 850 metriä merenpinnasta. Noin 70 kilometrin pituisella kapealla suikaleella asuu arviolta 1,7 miljoonaa asukasta.

Quiton historiallinen keskusta on yksi Etelä-Amerikan parhaiten säilyneistä siirtomaa-aikaisista kaupungeista. Sen hyväksytty vuonna 1978 Unescon maailman perintökohteiden listalle. Siellä elämä levittäytyy monenkirjavana, eikä aina niin ruusuisena.

Uudempi Mariscalin alue, joka esiintyy usein hotellikuvauksissa, sopii bilehileille ja turistihygieniaa arvostaville. Paikalliset kutsuvat aluetta Gringolandiaksi (Ulkomaalaismaaksi). Ostareita, diskoja, hotelleja, kansainvälisiä ravintoloita ja baareja.

 

Quito, vanhan kaupungin elämää.

Kengät kiiltäväksi. Quito, vanhan kaupungin elämää.

Kaudulle pursuavaa myytävää. Quito, vanhan kaupungin elämää.

Teatterin katveessa

Teatteriaukiolla (Plaza del Teatro) esitetään pieniä näytelmiä. Quito, vanhan kaupungin elämää.

 

Teatteriaukiolla (Plaza del Teatro de Quito) patsastelee Ernesto Albán Mosquera – koomikko, näyttelijä, 1912-1984 .

 

 

Osaavat ne piikuprinsessatkin ilkeillä. Quito, vanhan kaupungin elämää.

Mehumyymälä. Quito, vanhan kaupungin elämää.

 

Presidentin maanantaipuhe

Maanantaisin puolilta päivin Presidentti Lenin Moreno puhuu kansalle. Quito, Ecuador,.

Maanantaisin Morenon puhe huipentuu paraatiin. Quito, Ecuador,.

 

 

 

 

Hullunmylly

Suomessa asuva eteläamerikkalainen espanjan opettajani aikoinaan huokaili: ”Ahdistaa tällainen järjestys. Kaikenlaisia sääntöjä koko ajan.”

Quitossa , 1,7 miljoonan asukkaan hullunmyllyssä, alan ymmärtää häntä. Yhtä vaikeaa oli varmaan hänelle tottua Suomen säntillisyyteen kuin minun tämän kaupungin ainakin näennäiseen säännöttömyyteen.

 

Kukkaruukku on kumahtanut keskelle jalkakäytävää. Verta ei näy, ehkei käynyt mitenkään. Taloyhtiössämme on ollut itsestään selvää, että mitään parvekkeen laidan ulkopuolelle ei laiteta. Joku kerran yritti, mutta aika pian parvekeruukku siirtyi kaiteen sisäpuolelle. Täällä ruukkuja keikkuu vähän joka puolella. Säännöt ottavat pattiin, mutta vielä enemmän kukkaruukut, jos sattuvat kohdalle.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply