Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sattuman sanelema kielikurssi – Ecuador

Takaisin Suomessa pitkän ja vaiheikkaan matkan jälkeen. Minulta on kyselty miten päädyin kielikurssille juuri Ecuadoriin. Kysymykseen ei löydy kovin järkevää vastausta.

Jonkinlainen sattuma.

Espanjan taidot vaativat kohennusta.  Tein apurahahakemusta Jokesiin (Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö). Kiire oli. Googlasin kielikurssit Etelä-Amerikassa, sillä Espanja kulttuurialueena oli jo ennestään tuttu, mutta Etelä-Amerikassa en ollut koskaan aiemmin käynyt.

Ecuador pullahti googlesta päällimmäiseksi. Hieman väljyyttä laitoin hakemukseeni: ”Ecuadoriin tai muuhun espanjan kieliseen maahan Etelä-Amerikassa.” Kun apuraha myönnettiin, kartoitin muitakin mahdollisia maita, mutta Ecuador valikoitui.

Ihan hyvä valinta sillä Ecuadorissa puhutaan hyvää espanjaa. Kieli soljuu hitaammin kuin Espanjassa ja on siten helpommin ymmärrettävää.

Tehokkaita yksityistunteja

Kahden viikon aikana sain yksityisopetusta. Ensimmäisen viikon aikana neljä tuntia päivässä Simon Bolivar -kielikoulussa Quitossa Adrianan kanssa, toisen viikon Amazoneilla Gaia Lodgessa kaksi tuntia päivässä Tómasin opissa.

Molemmat opettajat osasivat laatia minulle sopivan ohjelman. Lehtikirjoittamista varten täytyy oppia kuulemaan täsmällisesti, sävyerot huomioiden.

Adrianan kanssa opiskelin verbimuotoja, joita tottavie riittää. Ecuadorilaisten arkisia asioita, naisten asemaa, tapoja, uskomuksia ja vaikka mitä ehdimme sivuamaan.

Tómasin kanssa keskityimme politiikkaan (maan 70 puolueesta! kymmenkunta käytiin läpi), talouteen ja ecuadorilaisten elämään. Kielioppi tuli siinä sivussa, ei kirjoista päntäten, vaan Tómas hienovaraisesti korjaili puheeseeni livahtaneita pahimpia virheitä. Hän näytti innostuneelta opettamisestani. Tunnit venyivät joka päivä. Hyvä minulle. Vielä paluumatkalla Quitoon täsmentelimme autossa yksityiskohtia.

Molemmissa paikoissa järjestettiin myös vapaa-ajan ohjelmaa. Tuntien aikana opittuja asoita pääsi käyttämään vapaa-ajalla. Amerikkalaisia kun vältteli. Heitä yleensä on useita paikassa kuin paikassa ja sen mukaan puhe helposti kääntyy englannin kielelle.

 

Avauskuvassa Isaias näyttää miten valmistetaan käsintehtyä suklaata.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply