Suomen suurin matkablogiyhteisö

Majoituspaikkoja Quitossa – Ecuador

Hotellien varaaminen etukäteen osoittautui aika vaikeaksi. Quito on valtava kaupunki, pituuttakin 70 kilometriä. Miten saisi toimivan arjen kulkemisineen kaikkineen. Kielikurssin ajaksi varasin majoituksen koulun kautta. Se toimi hyvin. Koulumatkat taittuivat kävellen. Ensimmäiseksi viikoksi varasin booking.com -sivustolta lähellä vanhaa kaupunkia olevan hostellin.

Hostal Rosario

Etukäteen tilaamani sviitti (103) vaihtui jo toisena yönä kahden hengen koppiin (102), joka oli ainoa vapaana oleva huone. Osoittautui, että metroaseman rakentaminen muutti autojen ja bussien reittejä, eikä sviitissä ollut hetken hiljaisuutta edes yöllä. Koirat tappelivat lähipuistossa, autot ja bussit kaasuttelivat (siipan mielestä jopa vaihdelaatikkojen ääni kuului kuin olisi vieressä vaihdelleet) ja muutenkin äänimaailma oli kakofoninen.

Parin yön jälkeen saimme isomman kahden hengen huoneen (87) hostallin rauhallisemmalta puolelta.  Mutta yllätys yllätys, naapurihotellin ovikello herätteli pitkin yötä.

Sääli, että on niin meluisa. Muutoin hyvä hostelli, ja siisti.

La Rosario sijaitsee kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Aamiaista sai lähikuppiloista.

Parasta Hostal Rosariossa olivat retket. Hostelli oli kuin pieni matkatoimisto. Se järjesti edullisia retkiä yhteistyössä nurkan takana olevan matkatoimiston kanssa.

Näillä retkillä kävimme:

Otavalo – kokopäiväretki 25 USD/hlö

Teleférico – köysirata, jolla pääsee Pinchincha-tulivuoren tulivuorelle yli 4000 metrin korkeuteen ja päiväntasaajan La Mitad del Mundo – puolipäiväretki 10 USD/hlö

Cotopaxi – kokopäiväretki 25 USD/hlö + luonnonpuistomaksu 10/hlö

Kaupunkikierros, vapaaehtoinen juomaraha.

 

La Rosarion omistaja kerää autojen pienoismalleja. Tässä yksi kokoelmasta.

Aleida´s Hostal

La Florestan alueella sijaitseva pieni perhehostelli, jonka varasin Simon Bolivar -kielikoulun kautta. La Floresta on rauhallista asuinaluetta, jossa hintavia ravintoloita. La Mariscal bile- ja turistialue monine hotelleineen vartin kävelymatkan päässä.

Hieman vierastin ajatusta käytäväkylpyhuoneesta, mutta hyvinhän se toimi. Hostallissa on muutamia huoneita, joissa oma kylppäri.

Hyvät yöunet sain, sillä hostallissa oli hiljaista, mitä nyt autojen varashälyttimet  laukesivat tämän tästä eivätkä vuorokauden aikoja kyselleet.

Herttainen perhe. Elena, äiti ja tytär molemmat saman nimisiä. Välillä Elena-juniorin kymmenvuotias Amy tytär  pistäytyi koirineen.

Elena työn touhussa / Aleidas hostal

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply