Suomen suurin matkablogiyhteisö

Opiskelua Amazoneilla

Maanantai. Espanjan opiskelu alkoi tänään. Meitä on täällä Gaia-lodgessa viisi vierasta. Englantilainen ja saksalainen opiskelija, Quitosta mukanamme tullut opettaja ja hänen teini-ikäinen poikansa.  Koska espanjan kielen taitomme ovat kovin eri tasoilla, saamme yksityisopetusta kaksi tuntia päivässä jokainen.

Aloitin heti aamiaisen jälkeen 8.30. Ope intoutui niin Ecuadorin historiasta, alkuperäisväestöstä ja 90-luvun pankkikriisin kuvaamisesta, että unohti lopettaa kahden tunnin jälkeen. Minullehan se opi, sillä asiat olivat tosi mielenkiintoisia. Tiedän hyvin vähän koko Etelä-Amerikasta. Ecuadorkin  piti hakea kartalta, kun tein apurahahakemusta Jokesiin. (Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö)

Avauskuvassa opiskeluintoinen rotsikka.

Emme saa poistua lodgelta ilman opasta edes lähipoluille, koska emme tunne ympäristön vaaroja. Kengät täytyy tarkistaa ennen kuin panee jalkaansa.

En keksi suomenkielistä sanaa lodgelle. Sanakirja antaa mökki, maja ja loosi, mutta mikään noista ei kuvaa paikkaa. Tämä on kaksikerroksinen talonmainen puurakennus, jossa avoimet olohuoneet. Katto suojaa auringolta. Kaksihenkinen keittiöhenkilökunta pitää huolen ravinnosta ja opas aktiviteeteista.

Äänimaailma on vienyt jalat altani. Eilen illalla nukahdin kaikenlaisten lintujen ja sirkkojen ääntelyyn. Viiden tienoilla varis (siltä se ainakin kuulosti) herätti minut. Se varmaan kertoi lajitovereilleen, että kohta sataa, sillä pian raakunnan jälkeen trooppinen sade hulahti taivaan täydeltä. Kaikki tuo on kuin parasta musiikkia.

Jos joskus päättäisin kirjoittaa kirjan, tekisin sen täällä.

 

Gaia-lodgen luokkahuone. OpettajaTómas.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Diego tiistai, maaliskuu 5, 2019 at 17:35

  Hallo, sehr gut erfarung.
  Viele Grüße

  Diego

 • Reply Mummo matkabloggaa keskiviikko, maaliskuu 6, 2019 at 10:30

  Danke! Viele Gruesse. Jetz in Brussel.

 • Leave a Reply