Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kylpylästä kylpylään – Viron vinkkejä

Mitä olisi Viron reissu ilman kylpylöitä. Toila SPA:n kuivakylpemisen ja meriseikkailun jälkeen ajamme Narva-Jõesuuhun. Matkaa kertyy nelisenkymmentä kilometriä. Majoitumme Meresuu-kylpylähotelliin. Ohjelmassa ollut rantakävely vaihtuu jalkahoitoon. Päivä on ollut pitkä ja on aika kiittää jalkoja ja pyytää niitä vielä kantamaan hetkisen, sillä illalla on luvassa balettiesitys.

Meresuu-kylpylässä kone hieroo jalkoja. Yksi sessio kestää vartin verran. Hyvää teki, mutta jalat eivät kuitenkaan muuttuneet avauskuvan silosääriksi.

Narva-Jõesuu  oli aikoinaan Pietarin aristokraattien oma, suljettu kesänviettopaikka. Ensimmäiset kylpylät  rakennettiin alueelle jo 1800-luvulla. Vuonna  1990 Narva-Jõesuu erotettiin  omaksi kaupungiksi. Parhaimmillaan kaupungissa oli 900 pitsihuvilaa. Joitakin niistä on yhä jäljellä.

Kaksitoista kilometriä pitkä hiekkaranta vetää puoleensa rantaelämästä kiinnostuneita. Rannat omistaa valtio, tontit taas yksityiset. Tämä näkyy varsin monenkirjavana asuinrakennuskantana. Jotkut ovat hyvinkin viimeisen päälle hoidettuja, mutta viereisellä tontilla saattaa kenottaa vielä viimeisillä lankuillaan pystyssä pysyvä aikoja sitten autioitunut rakennelma.

Nykyään kaupungissa on Viron ainoa nudistiranta. Polku pitää löytää, jos sinne aikoo.

Kaupungin hautausmaalle on haudattu Erkki Toivasen äiti.

 

Meresuu kylpylän uusittu sisäpiha.

Narva-Joesuun monenkirjavaa rakennuskantaa.

Matkailutoimittajien Killan lehdistömatka yhteistyössä Viron matkailun edistämiskeskuksen kanssa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply