Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkustusturvallisuus

Ecuadorin matkan suunnittelu sai uuden vaihteen päälle. Heti kun kerroin reissusuunnitelmistani, sähköpostiini alkoi virrata viestiä yhdestä sun toisesta kriisistä. Tuntui kuin busseja suistuisi tieltä harva se viikko, maanjäristyksen jälkiä korjailtaisiin kokoaikaisesti ja kaikenlaiset zikat ja gigat vainoaisivat Ecuadoriin matkaajaa. Siihen suoneen iski sähköpostiini pullahtanut Ulkoasiainministeriön kutsu ”Matkustusturvallisuusiltaan”. Sinne!

Valmistaudu – varaudu – nauti

Ulkoasiainministeriön konsuliasioiden päällikkö Juha Savolainen kertoi, että maailmalla matkaavia suomalaisia neuvottiin ja autettiin eri tavoin noin 55 000 kertaa viime vuoden aikana. Uusia passeja myönnettiin edustustoissa yli 19 000. Muutama tuhat vaativaa avustustilannetta mahtuu myös keskimääräiseen vuoteen.
Viime vuonna ulkoministeriössä hoidettiin 170 kriisitilannetta.  Some on pääosassa ulkoministeriön kriisiviestinnässä. Tietoa levittää Twitter ja Facebook. Päivystyskeskus vastaanottaa mistä tahansa hätäviestejä 24/7 . Vakavissa tapauksissa päivystäjä herättää myös ministerin.
Maailmassa on parisen sataa maata. UM julkaisee matkustustiedotetta 150:stä maasta. Suurin osa turvallisia.  Vain kymmenkunta maata  kuuluu ”älä matkusta sinne”-kategoriaan.
Ilokseni Etelä-Amerikassa ei ole yhtään tällaista maata.  ”Valmistaudu – varaudu – nauti”. Näillä sanoilla Savolainen kehoitti kohti Ecuadoria.
UM:ssä työskentelee noin 2500 henkilöä, joista 900 Helsingissä. Loput edustustoissa. Yleisin UM:n tiedottajalle esitetty kysymys on, vahvistetaanko että joku yksittäinen henkilö kuoli jossain päin maailmaa. Henkilön nimeä he eivät tietenkään voi kertoa.

UM turvallisuusvinkit matkailijoille

Neljän ämmän ohjelma

 • Matkustustiedote – lue mitä turvallisuuteen liittyvää kohdemaasta kerrotaan Ulkoministeriön matkustustiedotteessa.
 • Matkavakuutus – Ota ja tarkista kattavuus.
 • Matkustusilmoitus – Matkanjärjestäjä vastaa omista asiakkaistaan, mutta silti niin heitä  kuin omatoimimatkailijoita  suositellaan tekemään matkustusilmoitus, jotta Ulkoministeriö osaa auttaa kriisitilanteissa.
 • Matka-asiakirjat: passi, viisumit, liput kuntoon. Joissain maissa kuten esimerkiksi Ecuadorissa passin tulee olla voimassa vielä kuusi kuukautta paluulennon päivän jälkeen.

matkustusturvallisuus.fi

Varsin kattavan turvallisuus ja muun kattauksen jälkeen tuntui turvalliselta lähteä porukan kanssa lähibaariin, Poseidoniin. Siellä näytti perjantai-iltaa viettävän moni teeveestä tuttu.  Postauksen kuvassa bloggareita.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tanja keskiviikko, 12 huhtikuun, 2017 at 22:58

  Moi! Olin joulukuussa Ecuadorissa ja paikka paikoin maanjäristysten jälkiä oli näkyvissä. Skandinaavisena ihmisinä erotumme porukasta ja liikkuessa ulkona kannattaa pitää arvoesineet piilossa (miksipä niitä koruja ja kalliita kelloja edes raahaa mukanaan?) ja välttää rahojen levittelyä. Muutenkin uteliasta väkeä pyörii ympärillä ja tilaisuus saattaa tehdä varkaan.

  Liikenne siellä on ihan kaoottista, joten pitkiä hermoja vaaditaan.

  Vaikka etelä-amerikassa ei olekaan ”älä matkusta sinne” – maita, niin harkitsisin pari kolme kertaa ennenkuin lähtisin juuri nyt esim Venezuelaan.

  Mukavaa reissua! Jos liikut Mantassa ja kaipaat englanninkieltä taitavaa opasta, niin laita viestiä [email protected]

  • Reply Mummo matkabloggaa torstai, 13 huhtikuun, 2017 at 06:51

   Kiitos Tanja! Olen itsekin huomannut että ”köyhän” näköisenä saa olla rauhemmassa maailmalla. Saatan tarttua tuohon opasvinkkiin, kunhan ensin saan hahmotettua missä liikun.

  Leave a Reply