Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tulkaa Suomeen

Mummojen maailma on ihmeitä täynnä. Eilen Kansallismuseossa tapasin miehen, jonka titteli oli poster hunter, julistemetsästäjä. Kaikenlaista kolmejalkaista nanokorporaattoria (nainen) on tullut kohdattua, mutta eipä ole ennen vastaan kävellyt julistemetsästäjää. Eikä siinä vielä läheskään kaikki. 91-vuotias julistetaiteen grand old man Erik Bruun jakeli nimmareita esiteltyään ensin laajaa tuotantoaan. Syntyi oikein jono entisaikojen rokkistarojen tyyliin.

Poster hunter, Magnus Londen on lunastanut tittelinsä keräämällä maailmalta ällistyttävän kokoelman Suomen matkailujulisteita. Tosi mielenkiintoinen kattaus alkaen  Imatran koskea kuvaavasta Suomen ensimmäisestä matkailujulisteesta aina viimevuosien palkittuihin matkailujulisteisiin on nyt esillä Kansallismuseossa 28. 5 asti. Sen jälkeen näyttely lähtee kiertämään maailmalla.

Come to Finland -näyttely

2017-03-22 07.10.00

Tästä kaikki alkoi. Magnus Londen ihastui – ellei peräti rakastunut – julisteeseen, jossa nainen nauttii samppanjaa Eduskuntatalolle ja Kansallismuseolle antavassa ravintolassa. Autoja ei ole. Ratikka kuljettaa.

 

 

2017-03-22 13.30.32

 

2017-03-22 07.10.42

Erik Bruun kertoi tekemiensä matkailujulisteiden taustoja varsin värikkäästi.

2017-03-22 07.11.25

Näin hauras maailma oli pääsiäisen tienoilla vuonna 1955. Erik Bruunin näkemys Viikkosanomissa.

2017-03-22 13.31.49

Japanissakin tiedetään Erik Bruunista. Ainakin ne, jotka ovat tutustuneet tähän paksuun opukseen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply