Suomen suurin matkablogiyhteisö

Voihan nirhauma

Juuri kun pitäisi olla jalat kunnossa, niin kengästä hajosi kantapään vuori viikonlopun lenkillä. Karhea kohta hankasi rakon jalkaani. Yleensä käytän armeijan villasukkia, mutta tällä kertaa päiväreissusta kun oli kyse, tepstelin vilpoisemmissa vaellussukissa.

Olen lampsinut villasukka-marketti-mikämerkkitahansa-kenkä linjaa noudattaen Pyreneiltä Atlantille. Ei rakon rakkoa. Samoin muutamia  reilun parinsadan kilometrin reissuja samalla huolettomalla varustuksella. Kirjoitin jopa blogia Onnelliset jalat, sillä sellaiset jalkani ovat olleet.

Muistissani olevan elämäni ensimmäinen rakko puhkesi  ja nyt jalassani on nirhauma.

Säästän sinut inhokuvapostaukselta, mutta kerron sen verran, että kyseessä on reilun kahden euron kolikon kokoinen alue, jota hoidan 10 % pihkasalvalla. Löysin sellaisen näytepakkauksen lääkelootasta. Parasta ennen päiväkin näytti olevan tällä vuodella. Pakkauksen teksti kertoo, että rohto hoitaa haavat painehaavasta (mikä sekin lie) nirhaumaan.

Kengistä mesotaan jokaikisellä lukemallani vaelluspalstalla. Itse olen ollut varsin huoleton kenkien suhteen mutta ollut tarkkana siitä, että ne ovat sisäänajetut. Miten nyt ehdin sisäänajaa kengät, kun aikaa on vain viikon verran.

Joudun aina silloin tällöin hankkimaan uudet kengät. Se kuuluu vaellusviettiin. Joka kerta käyn kovaa keskustelua itseni kanssa siitä, mitkä kengät kannattaisi ostaa, jotta ei lisäisi roskakuormitusta. Markettitalvilenkkarit kestivät 800 kilometrin reissun ja talven ennen sitä. Niiden etuihin kuuluu halpa hinta ja nilkkaa tukeva varsi. Päinvastoin kuin luullaan, ne eivät ole kesälläkään vaelluskenkiä kuumemmat.

Nämä nyt kantavuoristaan hajonneet ostin vaelluskaupasta. Ne ovat ns. kunnon kengät. Niillä on menty nelisensataa kilometriä plus sisäänajot. Vaikka niissä on lyhyet varret, en ole nilkkaani nyrjäyttänyt. Söpöiksikin niitä on kehuttu.

Vuorit hajoavat kantapäästä aina ensimmäiseksi kengästä kuin kengästä ja on suutareita, jotka eivät lähde kantoja korjaamaan ja jos lähtevätkin niin se maksaa maltaita.

Nyt kun aikaa on niin vähän, kiiruhdin marketiin ja ostin talvilenkkarit. Ne saa sisäänajettua yleensä aika helposti.

Saas nähdä miten käy.

PS. Pihkasalva tekee epäilyttävän värisiä läikkiä lakanoihin. Pitäisi varmaan jotenkin laastaroida kantapää, mutta kun olen kuullut että ilma on parasta haavanhoitoa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply