Suomen suurin matkablogiyhteisö

Venehjärveltä Vuonniseen – noin 20 km

Aamu valkeni liian kuumana, liian ukkosta enteilevänä tai monenlaisena liikana, minä kullekin osallistujalle. Kävelyn määrästä tuli taasen kovaäänistä keskustelua. Teimme jonkinlaisen kompromissin. Koska piti palata takaisin päätielle, ja vaikka tieosuus oli Vienan reissun kauneimmasta päästä, emme kuitenkaan halunneet kävellä samaa tietä, jota olimme jo pari päivää sitten tulleet. Ajoimme siis autolla Ponkalahdelle. Osa jatkoi kävellen Vuonnisiin, osa matkusti autossa. Tämä tietenkin aiheutti automatkaajille odotusta ja kävelijöille kiirettä. Yhteiselle lounaalle piti ehtiä.

Avauskuvassa autoilija pysähtyy kuvaamaan Via Kalevala -kävelijöitä.

_MG_8627 Vienan Karjala, Vuonninen

Lounas odotti meitä keskellä peltoa. Ja mikä olikaan kunniapaikalla? Samovaari.

_MG_8628 Vienan Karjala, Vuonninen

 

 

_MG_8630 Vienan Karjala, Vuonninen

Vaassilan kiveä katsomaan mentiin soutuveneellä.

_MG_8631 Vienan Karjala, Vuonninen

_MG_8632 Vienan Karjala, Vuonninen

Kunkahan mones tsasouna tämä on? Vuonninen Chapel

Matka jatkuu kahdestaan kävellen majapaikkaan

Jos oli vaikea löytää lounaspaikkaan keskelle peltoa, niin kyllä oli yömajaammekin.

Päivällä etsimme ja etsimme. Muuta osoitetta meillä ei ollut, kuin ”sijaitsee tsasounan vieressä” ja että, ”menette pellon läpi ja laitaa ja mitä liekään ja sitten näkyy tsasouna”. Viisi ryhmästämme lähti autolla, kolme jäi kävelemään. Kukaan meistä kolmesta kävelijästä ei tiennyt minkä näköistä paikkaa haemme: ravintolaa, mökkiä vai mitä. Kävimme vieraissa pihoissa, kyselimme. Eihän se tsasouna tielle näkynyt. Onneksi yksi meistä osasi venäjää.

20160804_182635 Vienan Karjala, Vuonninen

Turistirekvisiittaa vai?

Lounaan jälkeen lähdimme kämppikseni kanssa kävelemään kohti Vuonnisen mökkiä. Muut halusivat kyydin.

Taas kerran, mikä ohjeistus! ”Parin kilometrin päässä on punainen portti”. No joo, parin kilometrin päässä oli punainen puomi, mutta ei pitänytkään mennä siitä vaan jatkaa….Oppaalta menee suomen kielen sanat näköjään sekaisin.

Kulkijoita ei ollut, ei edes kovin montaa autoa. Yksi maasturi, täynnä miehiä ajoi vastaan mutta kysymykseni kilpistyi kämppksen ihmettelyyn ”mitä me kysytään”. Totta, eihän meillä ollut mitään muuta tietoa kuin että mökkiä etsimme. Reitinhän piti olla niin selvä.

Hetki ennen luovuttamista ilmestyi Antti näköpiiriin. Hän oli havainnut saman kuin me. Ei sitä mökkiä saamillamme ohjeilla olisi löytänyt.

 

_MG_8633 Vienan Karjala, Vuonninen

Punaista porttia etsimässä.

Vuonniseen päästessä taas oli vastassa huono ranta, savinen ja matala. Majoitimme mökissä, yläkerrassa punkka punkan vieressä. Yksi valitsi saunan.

Punkkani oli ikkunan vieressä ja sain nostettua varpaani viileään. Se helpotti jomotusta.

_MG_8641 Vienan Karjala, Vuonninen

Illan hämärtyessä odottaa palkinto.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply