Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kohti Ponkalahtea – ja mökkiolosuhteita

Juhlat on juhlittu ja nyt pääsemme asiaan, kävelemään.  Matkaa ei ole pitkästi seuraavaan kohteeseemme Ponkalahteen, vain noin 12 kilometriä.

EU:n tukemaa leveää hiekkatietä myöten tallustellessamme suomalaisbussi pysähtyy kohdallemme.  Vuokkiniemi seura ry:n  ympäri Suomea keräämä porukka on matkalla kohti Uhtuaa.  Sopiva hetki pienelle markkinointipläjäykselle. Antti Holopainen kertoo matkalaisille Via Kalevalasta. Osalle tuttu juttu, sillä sitähän esiteltiin jo Iljan päivän juhlallisuuksissa varsin monisanaisesti.

20160801_121256 Vienan Karjala, Ponkalahti _MG_8419 Vienan Karjala, Ponkalahti

Mökkiolosuhteisiin

Tienviitat ovat Vienassa vähissä, mutta luovuus kukoistaa. Eipä siitä ole montaakaan päivää, kun Vuokkiniemen Vuoran isäntä viitoitti polun uimarannalle parittomilla sukilla. Nyt sellaisilla on taas käyttöä, sillä miten muuten tietäisimme, mistä kääntyä Ponkalahden mökille.

20160801_150732 Vienan Karjala, Ponkalahti

Mökkitien päässä järkytykset jatkuvat. Vessa! Puucee tai jotain sinnepäin. Totta puhuen, en tiedä miksi sitä rakennelmaa kutsuisi. Eikä sen puoleen, miten siellä toimitaan. Istutaanko vai seistäänkö?  Yhdestä aiemmasta otin kuvan, mutta tästä en ota. Niin kauaa en halua olla sisällä.

20160801_152423 Vienan Karjala, Ponkalahti

Nyt ollaan oikeissa mökkiolosuhteissa. Käytössämme on pieni tupa-keittiö-makuusali -yhdistelmä. Paikka kaipaisi pahasti mäntysuopaa ja juuriharjaa. Savusauna on rannassa. Onneksi järvivesi näyttää puhtaalta. Siellä voi peseytyä.

Pari meistä yöpyy teltassa.

20160801_183543 Vienan Karjala, Ponkalahti 20160801_183324 Vienan Karjala, Ponkalahti

 

Hyttysiä tai vielä pahempaa: savuava hyttyskarkoitin. Polttavat hyttyskierukkaa tuvassa ja luulevat, että hyttyset kuolevat. Mieletön ajatus yrittää tappaa hyttyset savukierukalla, sehän vain karkottaa ne savun läheltä.

20160801_201000 Vienan Karjala, Ponkalahti

Lähistöltä löytyy myös karhunkatselukoppi. Karhusafareista varmaan halutaan uutta toimintaa alueelle. Pari porukastamme tutki liian innokkaana ja omatoimisena ympäristöä. Moitteita tuli.

Lisää luovia ratkaisuja

Tekisi mieleni arvuutella mihin tarkoitukseen nämä talon seinällä roikkuvat vesipullojen puolikkaat ovat?

_MG_8447 Vienan Karjala, Ponkalahti

Purkki kaulaan ja marjapensaaseen keräämään herkut talteen.

Meille tarjottiin mahdollisuutta palata Vuokkiniemeen ja  yöpyä vielä yksi yö Vuorassa. Yksi meistä sinne lähtikin, mutta onneksi jäin (vaikka mietin pitkään sitä vessaa ja savukierukoita), sillä tämä upea ilta olisi jäänyt näkemättä.

_MG_8455 Vienan Karjala, Ponkalahti

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply