Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fidel Castron salattu elämä

Kirjaston uutuushyllystä suorastaan kirkui päästä mukaan lukukokemuksiini Fidel Castron salattu elämä. Sen on kirjoittanut Castron entinen henkivartija Juan Reinaldo Sánchez yhteistyössä toimittaja Axel Gyldénin kanssa.

Pitkään mietin, että henkivartijalla on parempi muisti kuin mummolla. Miten kadehdittavan tarkasti hän kuvaa 1980-luvun – jopa 1970-luvun -tapahtumia osallistujineen päivineen. Voi kun itse pääsisi moiseen tarkkuuteen edes edellisen kuun matkajuttuja työstäessään. Ja minulla on sentään muistiinpanoa, lippua ja lappua tukenani.

Pari vuotta vankilassa kirkastaa tietysti muistoja. Sinne Sánchez päätyi 17 vuotisen uransa huipennukseksi. Siellä hän kertoo myös ajatuksen kirjan kirjoittamiseen syntyneen.

Kirjan loppusivuilla (s. 278) kerrotaan kuinka Sánchez monen pakoyrityksen jälkeen oli viimein USA:n maahanmuuttovirastossa. Siellä hän ihmetteli itsekin miten tiesivät hänestä.
”FBI oli lähettänyt heille tuon kansion , joka koostui minua käsittelevistä asiakirjoista! Kansio sisälsi paperivuoren minua koskevista tiedoista, joiden avulla pystyi rakentamaan koko elinkaareni. ”

Siinäpä selitys lienee. Olisipa mummolla apunaan FBI.

Muutamia vuosia sitten olin Kuubassa. Reissun tilasin hyvissä ajoin ja sen vuoksi pystyin kerrankin laskeutumaan kuubalaisiin tunnelmiin lukemalla kaunokirjallisuutta. Mahtava määrä eri tyyppisiä kirjoja tuli kahlattua. Kunhan saan keräiltyä luettelon laitan sen muidenkin iloksia.

Matkan häivähdyksiä löytyy tästä blogista avainsanalla Kuuba.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply