Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuuba – kirjallisuustapahtuma

Toimivat Seniorit ry (Huh, näitä tarmonpesiä! Toivon, että itse eläkepäivinäni pystyn samaan. He järjestelevät milloin mitäkin itselle ja muiden iloksi.)  järjesti yhteistyössä Viherlaakson kirjaston kanssa Kuuba-teemaisen kirjallisuustapahtuman.
Sikojen lahti – tuo kuulu taistelutanner – vilahti esittelyssä tuon tuosta. Oman Kuuban matkani aikana hahmotin lahden vain kartasta, sillä matkamme kohdistui Kuuban läntisiin osiin.
Yksi ehdoton kohokohta Kuuban-matkalleni oli valmistautuminen. Tiesin lähes puoli vuotta etukäteen matkasta, tosin ohjelma muuttui vielä viime hetkillä ja reitti kutistui aikataulusyistä.  Aikaa valmistautumiseen siis oli ja kesälomakin sattui väliin.
Kiikutin itseni tuleviin tunnelmiin ahmimalla kaiken mahdollisen käsiini sillä hetkellä saamani kaunokirjallisuuden. Ja sitä riitti. Hämmästyin kun Viherlaakson kirjaston virkailija taikoi opuksen toisensa jälkeen hyllyjensä kätköstä.  Lisää tilattiin muista kirjastoista.
Kun sitten vihdoin pääsin paikan päälle, oli mukava yhdistellä kirjojen antia varsinaiseen matkailuelämykseen.  Päällimmäisenä jäi mieleen: Kuuba soi, ei hetkenkään hiljaisuutta siellä missä matkailija bongataan, Havannan kauneus ja rähjäisyys, ihmisten ylväys ja se, että mies voi pukeutua vaaleanpunaiseen menettämättä yhtään maskuliinisuuttaan.

 

Jossain vaiheessa – kun löydän tietokoneeni syövereistä – lisään lukulistani tähän blogiin.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply