Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kanonbra´ta kaikki tyynni

Haaparannassa paikallinen sanasto alkaa avautua minullekin. Tähän mennessä olen epäillyt osaanko ruotsia ollenkaan, niin kummallisesti puhuvia ihmisiä on eteeni tullut, liekö norjalaisia vai eroaako murre täällä niin paljon, ettei suomenruotsilla pärjää. Matkailuinfon virkailijan puheessa vilahtelevat ”kanonbra cafeteria, väldigt intresant ställe” ja kaikki muodot, jotka ilmaisevat adjektiivin suurempana, parempana tai peräti jättikokoisena. Sitä on hauska verrata kotosuomen ilmaisuihin, jotka ovat jotenkin vaisumpia.

Haaparannasta näkee Suomeen

 Jätämme kuitenkin ”kanonbra cafeterian” väliin ja suuntaamme Pålängenin kyläjuhliin. Kylän löydämme, mutta juhlia saa etsiskellä pitkään. Kylän ilmoitustaululla esite kertoo, että tänään juhlitaan. Minuuttiaikataulukin on, mutta ei osoitetta, ainoastaan talon nimi. Onneksi kuin tyhjästä ilmaantuu turisti, joka arveli nähneensä viitan kyläyhdistyksen taloon tuonnempana. Pitkän ja kippuraisen taipaleen päästä juhlat löytyvätkin.

Viivähdämme hetken sisäänlämpiävissä juhlissa. Jäämme ilman purtavaa, sillä maksu olisi pitänyt suorittaa eri paikkaan kuin mistä ruuat saa. Pitkä jono, jossa odottelu porottavassa auringossa ei kiehtonut.

Todellista biobensaa käyttävä kulkuneuvo

Jatkoimme matkaa kohti Kalixia. 

Tore ja Söre nimisten paikkojen jälkeen tie muuttuu tylsäksi moottoritieksi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply