Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miten kävi amerikkalaiselle Eileenille?

 Tapasin Eileenin majatalossa Ranskassa, Saint-Jean-Pied-de-Portissa.  Hän oli lähtenyt yksin matkaan kuten minäkin. Aamun pimeydessä lyöttäydyimme yhteen ja lähdimme etsimään simpukoin merkittyä reittiä Pyreneiden yli kohti Espanjaa.  
Pyreneiden toisella puolella Roncesvallesissa tiemme erosivat, sillä jouduin jäämään työasioita hoitamaan ja hän jatkoi matkaa.
Kyselin myöhemmin miten hänen kävi.
Eileenin viestiä.
“What a wonderful surprise to hear from you! How could I forget you – you were the one who helped me accomplish perhaps the most challenging physical goal I’d ever set for myself.”
Olen yllättynyt hänen sanoistaan, sillä itse koin, että se oli ennemminkin Eileen, joka auttoi minua saavuttamaan ensimmäisen etapin, Orissonin majatalon. Punkiessani hänen kanssaan ylämäkeen järkeni kasvoi sen verran, että laitoin ylimitoitetun rinkkani matkaamaan taksilla Orissonista vuorten yli Roncesvallesiin.  
Eileenin matka ei päättynyt Santiago de Compostelaan kuten oli tarkoitus, sillä hänen terveytensä rupesi reistailemaan.  Korkea verenpaine ja aivohalvauksen vaara saivat hänet lentämään kotiin jo Bilbaosta.
”No, I did not make it to Santiago. I was having trouble with very high blood pressure. I tried everything I could including changing my medications, rest, etc., but with another mountain range coming up, I was in danger of a stroke. The odd thing is that I felt just fine! So I ended up flying home from Bilbao.”
Camino-vaelluksen saama käänne ei kuitenkaan harmita Eileeniä. Toki hän satsasi siihen paljon, harjoitelinkin yli vuoden, mutta hänen motiivinsa oli hengellinen ja hän koki saaneensa sen mitä tuli caminolta hakemaan. 
  
“Did I regret the way things ended? Not at all. I had been training for a little over a year and had quite a bit invested in my trip. However, my main goal was always spiritual. I wanted to walk a pilgrimage in reparation for my sins and to discern God’s will for the next 30ish years of my life. I also took many people’s prayer requests with me. I discovered new charisms (gifts we receive from God to be used in the service of others) and I continue to make those the focus of my everyday life. Many of the prayers I took with me received a Yes which was beautiful to watch unfold. I was a little sad that I wasn’t able to reach my goal, but I definitely feel as though I completed my trip. “
Eileen haluaisi jonain päivänä palata Santiagon teille ja vaeltaa toisen osuuden.  Todennäköisesti hän ei kuitenkaan lähde yksin, sillä hän haluaa jonkun jakamaan kokemuksen.
”I would like to return someday and walk another portion. I don’t think I will go alone, however. I do not feel the need to always be with someone, but I very much missed sharing the training, preparation and everyday life with someone. It would be lovely to be able to reminisce with someone now as well.”
Santiagon teistä on tehty useita elokuvia, mutta haastavia vaellusosuuksia ja esimerkiksi Eileenin tuntemaan koti-ikävää harvoin näytetään niissä. Eileenin mielestä motiivin ei tarvitse olla hengellinen, mutta rankka reissu vaatii muun syyn kuin hauskanpidon.
”My advice in walking the Camino is to be very clear about the purpose. There are a few movies out that are quite popular. I feel these do some people a bit of a disservice in that they downplay the challenging parts of the Camino. I suffered from homesickness and the movies never mention things like that. As you know, it is one tough walk. I do not think people need to have a spiritual reason for walking, but I do think they should have a reason more than just that is sounds like something fun to do.

I hope your construction was finished to your satisfaction. Many blessings in your writing “
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply