Suomen suurin matkablogiyhteisö

Biarritz / Matkalla Santiago de Compostelaan

Ensimmäinen kohteeni on Biarritz, joka johtuu siitä että läheiseltä Bayonnen kentältä pääsee junalla Saint-Jean-Pied-de-Portiin, Pyreneiden Ranskan puoleiselle reitille. Siitä on sitten mukava köpötellä vuorten yli Espanjaan. Paluulipun varasin Madridista.

Moni Santiagon teille haikaileva kamppailee lentoyhteyksien löytämisessä, sillä lähtö ja paluukentät on hyvä olla eri. Löysin edullisen paketin Helsinki-Biarrritz-Madrid-Helsinki. Vihjeeksi muille matkalaisille: Jos haluat jatkaa suoraan Saint-Jean-Pied-de-Portiin, majoitu Bayonnessa, niin vältyt rinkan raahaamiselta edestakaisin. Biarritzissa voit vaikka käväistä bussilla.

Itse majoituin kahdeksi yöksi Hotel Bellevueen. Edullinen, kelpo hotelli, jonka läheltä suora bussiyhteys Bayonnen juna-asemalle. Biarritzin juna-asemalta lähtee harvemmin junia, eivätkä ne istu oikein Santiagon vaeltajan aikatauluihin.

Juuri kylpyhuoneiden tilaratkaisuja pähkäilleelle heti kiinnitti huomiota tilankäyttö hotellin kylppärissä. Mahduin juuri ja juuri suihkuun, vaikken ole järin iso ihminen. Tämä siis edullisessa reppumatkaajalle budjettiin sopivassa majapaikassa, mutta kaikki on suhteellista.

 Napoleonin malliin

Työn merkeissä sain tilaisuuden tutustua Hôtel du Palais -luksushotelliin, jonka historiaa hotellin johtaja Jeanne Marchetti esitteli minulle samalla kun kiertelimme hulppeita tiloja ihailemassa. Hänen mukaansa Napoleon III rakastui tulisesti espanjalaista syntyperää olevaan kreivitär Eugénieen, mutta joutui odottamaan myönteistä vastausta kosintaansa vuosia. Eugenien suostumuksen ehtona oli talo Espanjassa. Napoleon myöntyi rakentamaan kesähuvilan niin lähelle rajaa kuin mahdollista.

Sittemmin huvilasta sukeutui hotelli, jonka sviittien nimissä vilahtelevat kuuluisat vieraat. Historiallinen rakennus vaatii paljon rahaa, sillä remontoitavaa riittää. Parhaillaankin sen irtaimistoa restauroi 25 ihmistä kokoaikaisesti. Yo sviitissä maksaa 6500 euroa. Sillä hinnalla pääsee makoilemaan tähän lehtikullalla koristeltuun ammeeseen.

Lisää puuhaa

Kunnon remonttimeininkiä kaipaavalle huvila (vai onko peräti linna) Biarritzin kukkulalta. Hintapyyntö 10 miljoonaa euroa kuulemma. Remonttiin mennee toiset mokomat.

Merimuseossa työskentelevä Philip Purvis muistuttaa, ettei rakennus sovellu huonokuntoisille kokeille, sillä keittiö sijaitsee alhaalla aivan rinteen alapäässä.  Nykyinen omistaja osti sen aikoinaan ja aikoi rakennuksesta hotellia. Hän on vuosikausia yrittänyt saada lupaa muutostöihin, jotta saisi rakentaa keittiön huvilaan. Nyt hän on luovuttanut ja rakennusta kaupataan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply