HAWAI’I VOLCANOES NATIONAL PARK

Viime sunnuntaina käytiin mun hostperheen kanssa Hawai’i Volcanoes National Parkissa, jossa sijaitsee muun muassa maailman suurin toimiva tulivuori Mauna Loa ja jatkuvasti purkautuva, maailman aktiivisin tulivuori Kilauea. Kansallispuiston valtavan kokonsa ansiosta siellä on paljon nähtävää aina hienoista vaellusreiteistä laavakiviluoliin. Tällä kertaa päätettiin kuitenkin mennä katsomaan Halema’uma’u- nimistä aktiivista kraatteria, joka sijaitsee lähellä Kilaleuan tulivuorta. Kraatteri on ollut aktiivinen yhtäjaksoisesti vuodesta 2008 lähtien.

IMG_9960

IMG_9953

IMG_9954

IMG_9952

Vierailtiin myös kraatterin lähellä olevassa pienessä museossa, joka ei ollut niin tylsä kuin museot yleensä aiheen kiinnostavuuden takia 😀

IMG_9951

Mulle tuli aivan uutena tietona se, että Big Islandin saarella on jopa 5 aktiivista tulivuorta! Big Island eli Havaijin saarihan koostuu viidestä kilpitulivuoresta, jonka kuvastakin näkee. Todella tuliperäinen saari siis kyseessä!

IMG_9955

IMG_9956

IMG_9957

Havaijilaisen mytologian mukaan Kilauea-tulivuoren sisällä asuu jumalatar Pele, joka vihastuneena aiheuttaa purkauksia. Kraatterin sanotaan olevan Pele-jumalattaren koti.

IMG_9958

IMG_9959

IMG_9961

IMG_9962

#vessaselfie 😀

IMG_9963

A:n oli pakko saada jotakin kansallispuiston turistikaupasta, joten matkaan lähti melko turha ja jo unohdettu pehmo, joka esittää Havaijin kansallislintua Havaijinhanhea eli Neneä 😀

IMG_9982

Mä ostin itselleni magneetin, kun en ole magneettia vielä tältä reissulta ostanut! Hawaii Volcanoes kuului alun perin Havaijin kansallispuistoon, joka perustettiin vuonna 1916. Vuosi 2016 on sille juhlavuosi, kun se viettää 100-vuotis syntymäpäivää!

xoxo MOONAEMILIA

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply