Verona – historiaa ja romantiikkaa huokuva kaupunkikohde

Verona sijaitsee Adigejoen varrella Pohjois-Italiassa. Verona on yksi Italian parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja. Romanttinen kaupunki sopii hyvin viikonloppukohteeksi kuin myös päiväretkikohteeksi läheisistä kaupungeista kuten Venetsiasta tai Milanosta.

Venetsian matkalla päädyimme spontaanisti pyhittämään yhden päivän Veronan päiväretkelle. Veronaan matkustaa Venetsiasta alle puolessatoista tunnissa joko bussilla tai junalla. Junia lähtee vähintään tunnin välein ja myös bussiyhteydet ovat hyvät: mm. Flixbusilla on useita lähtöjä päivässä kaupunkien välillä. Kesäkaudella Veronaan pääsee suorilla Finnairin lennoilla.

Veronan vanhakaupunki tarjoaa matkailijoille kaunista arkkitehtuuria ja historiallisia nähtävyyksiä. Veronan vanhakaupunki on listattuna myös UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalla. Vanhankaupungin katujen varsilta löytyy shoppailtavaa aina luksusmuodista gelatojäätelöpalloihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Piazza Bra aukiolla on useita ravintoloita, joiden terassilta aukeavat mukavat näköalat kohti Verona Arenaa. Nautimme pizzat aukion erään ravintolan terassilla ennen käyntiä Arenalla. Myös Piazza delle Erbe on kaunis aukio, josta löytyy hyvin ruokapaikkoja sekä kaunista arkkitehtuuria.


Veronan kolme tärkeintä nähtävyyttä

Verona Arena on Rooman valtakunnan ajoilta oleva amfiteatteri keskellä vanhankaupungin sydäntä Piazza Bra -aukion reunalla. Amfiteatteri on säilynyt hyväkuntoisena tähän päivään asti. Areenan sisälle pääsee tutustumaan 10 euron pääsymaksua vastaan. 2000-vuotta vanhojen portaiden kiipeäminen ylätasanteelle asti käy kuntoilusta. Ylös asti kannattaa kuitenkin kiivetä, sillä ylhäältä avautuvat näköalat niin suurenmoiseen amfiteatteriin kuin myös sitä ympäröivään vanhaan kaupunkiin. Areenalla järjestetään vielä tänäkin päivänä konsertteja ja paikka on tunnettu hyvästä akustiikastaan. Olisi hienoa kokea jokin konsertti tuollaisessa miljöössä.

Casa di Giulietta, Julian talo, on tunnettu Shakespearen Romeo ja Julia -näytelmän tapahtumapaikkana. Julian talo on yksi Veronan suosituimmista nähtävyyksistä vanhassakaupungissa – keskellä päivää ruuhka olikin melkoinen. 1200-luvulla rakennetun talon kauniilta parvekkeelta on mahdollista päästä vilkuttelemaan, mikäli maksaa sisäänpääsymaksun taloon. Sisäpihalle pääsee kuitenkin ilmaiseksi. Sisäpihalla on myös kuuluisa Julian patsas, jonka oikea rinta kiilteli kirkkaampana muuta patsasta. Patsaan oikeaa rintaa koskettamalla saa nimittäin uskomuksen mukaan hyvää onnea rakkaudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Castelvecchio on punatiilinen 1300-luvulta peräisin oleva linna, joka sijaitsee Adige-joen rannalla lyhyen kävelymatkan päässä Piazza Bra -aukiolta. Kaunis holvikaarellinen Ponte Scaligero -silta johdattaa linnalta yli joen. Nykyisin linnan tiloissa toimii taidemuseo.


Verona oli kaunis ja kompakti kaupunki päiväretken kohteeksi. Nähtävyydet olivat lyhyen kävelymatkan etäisyydellä toisistaan ja myös juna-asemalle oli vanhan kaupungin alueelta alle kahden kilometrin kävelymatka. Ehdimme hyvin viettää mukavan päivän Veronassa, mutta nauttia vielä myöskin Venetsian illasta sinne palattuamme.


Löydät lisää kuvia, tunnelmia ja vinkkejä matkoiltani Instagramista @minimatkailija.

Previous Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 7.5.2023 at 18:56

    Tuntuu, että aika harva tekee Venetsiassa ollessaan päiväretkeä Veronaan. Mutta sen verran kiinnostavalta ja näppärältä päiväretkikohteelta tuo kuulostaa, että itse taidan omalla ensimmäisellä Venetsiaan kohdistuvalla matkalla ottaa myös Veronan ohjelmaan!

  • Leave a Reply