Matkailuvuoden 2022 yhteenveto ja ajatuksia matkasuunnitelmista vuodelle 2023

Vuonna 2022 pääsi taas kiinni lähes normaaliin matkailuun, kun alkuvuoden jälkeen yhä useampi maa alkoi purkamaan matkustusrajoituksiaan. Vaikka matkoja ei vuoden 2022 aikana loppujen lopuksi ollut kovin monta, niin olen erittäin iloinen, että ylipäätänsä oli taas mahdollista matkustaa Suomen ulkopuolelle.

Vuoden 2022 matkani olivat siis:

Suomi: Rantasalmi, Järvisydän

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helmikuussa suuntasimme Rantasalmella sijaitsevaan Järvisydämeen talviloman aikana. Järvisydämessä oli ihana nauttia Suomen kauniista talvesta ulkoillen ja panoramasviitin porealtaassa rentoutuen. 

Norja: Bergen

Huhtikuussa koitti ensimmäinen ulkomaanmatka yli puoleentoistavuoteen. Norja oli ihanan turvallinen ja helppo kohde aloittaa taas tauon jälkeen ulkomailla matkailu. Bergen tarjosi pääsiäisen viettoon puitteet sekä luontokokemuksiin että kaupunkilomaan. Ihailin upeita vuonomaisemia vuonoristeilyllä ja ulkoilin Fløyen vuorella. Samalla nautin pienen kaupungin tunnelmasta värikkäiden vanhojen puutalojen keskellä.

Liettua: Kaunas

Toukokuun lopulla kävin muutaman yön edullisen kaupunkiloman Kaunasissa. Kaunas oli kesän kynnyksellä kauniin vehreä ja mukava kaupunkilomakohde. Kaunas tarjosi juuri sopivasti nähtävyyksiä ja shoppailumahdollisuuksia pieneen irtiottoon arjesta. Kaupungista löytyi myös sopiva määrä kulttuuria – Kaunashan oli yksi vuoden 2022 kulttuuripääkaupungeista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kroatia: Dubrovnik, Split, Plitvice Lakes ja Zadar

Kesäkuussa suuntasimme viikoksi Kroatiaan. Kolme ensimmäistä yötä vietimme kauniissa Dubrovkinissa nauttien vanhankaupungin tunnelmasta sekä kirkkaan turkoosista Adrianmeren rannikosta. Sieltä suuntasimme yhdeksi yöksi Splitiin, jossa kerkesimme nähdä kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Sieltä matka jatkui edelleen kauniiseen Plitvicen kansallispuistoon, jonka alueella vietimme matkamme viimeiset kaksi yötä. Paluulentomme Suomeen lähti Zadarista, joten kerkesimme vielä pintapuolisesti nähdä myös sen kaupungin.

Iso-Britannia: Lontoo

Syyskuussa suuntasin neljän yön matkalle Lontooseen. Kaupungissa riitti paljon nähtävää ensikertalaiselle. Ihastelin mm. Notting Hillin värikkäitä katuja ja kiertelin Lontoon tärkeimmät nähtävyydet.

Tšekki: Praha

Joulukuussa virittäydyin joulutunnelmaan Prahan joulumarkkinoilla. Kaunis kaupunki tarjosi useita joulumarkkinoita, joiden tunnelmasta tuli nautittua tärkeimpiä nähtävyyksiä kierrellessä.


Miltä matkailuvuosi 2023 tulee näyttämään?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä ei ole varattuna kuin yksi matka ensi vuodelle: Helmikuussa suuntaamme Italiaan, Venetsiaan. Hyvin paljon tulee ratkaisemaan tulevan vuoden muiden matkakohteiden valintaan se, milloin saan työpaikan puolesta lomani pitää ja minne tulee olemaan lomani aikana järkevää ja edullista matkustaa. 

Tulevan vuoden 2023 matkat tulevat suuntautumaan kuitenkin edelleen Eurooppaan, vaikka tulevaisuudessa haluan myös ehdottomasti kokeilla kaukomatkailua. Eteläinen Eurooppa, kuten Portugali ja Espanja kiehtovat kovasti tällä hetkellä. Toisaalta myös Pohjois-Norja on ollut mielessä pitkään – samoin Santorinista olemme jo haaveilleet monta vuotta. Myös Balkanin alueen kiertomatka kiehtoisi kovasti, mutta koska kävimme tänä vuonna Kroatiassa, niin ehkä Balkanin alueelle voisi olla kiva palata vasta pienen tauon jälkeen. 

Haluan aloittaa tulevana vuonna myös Euroopan pienten valtioiden läpikäymisen. Onneksi nämä kaikki pienet valtiot ovat sellaiset, joiden viereiset maat tai kaupungit ovat itselläni vielä käymättä, niin on helppo yhdistää useampia kohteita samaan reissuun. Haluaisinkin ensi vuonna kesälomani aikaan tehdä yhden hieman pidemmän matkan, jossa kiertelisin useita maita kerralla. Tilaisuuksien puitteissa on myös välillä kiva tehdä extempore viikonloppumatkoja arjen piristykseksi johonkin helppoon kaupunkikohteeseen.

Paljon itselleni uusia ja mielenkiintoisia matkakohteita siis riittää ajatuksissa, suunnitelmissa ja haaveissa, mutta katsotaan minne kaikkialle jalat tai lentokoneen siivet sitten tulevana vuonna lopulta kuljettavat. Vuonna 2023 tavoitteeni on kuitenkin käydä vähintään kuudessa uudessa maassa.


Löydät lisää kuvia, tunnelmia ja vinkkejä matkoiltani Instagramista @minimatkailija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 31.12.2022 at 15:36

    Kivalta kuulostavia nuo sinun tämän vuoden matkakohteet oikeastaan kaikki. Mekään emme vuonna 2021 matkustaneet ulkomailla, lukuun ottamatta kahta Norjassa vietettyä yötä. Onneksi vuosi 2020 sisälsi meillä vielä reilusti matkoja. Meille ensi vuoden ensimmäinen matka tulee suuntautumaan Krakovaan. Pitkään mietimme sen, Bergenin ja Malagan välillä. Mukavia kohteita varmasti kaikki.

    • Reply minimatkailija 2.1.2023 at 11:03

      Krakova on varmasti mukava kaupunki, jossa olisi itsekin joskus kiva päästä käymään.

    Leave a Reply