Vertailussa Prahan joulumarkkinat

Tsekin pääkaupungissa Prahassa pääsee virittäytymään joulutunnelmaan vierailemalla kaupungin joulumarkkinoilla. Praha onkin erittäin suosittu matkailukohde joulusesongin aikana joulumarkkinoidensa vuoksi. Joulumarkkinat sijaitsevat kaupungin keskeisissä paikoissa, joita kiertäessä tulee samalla nähtyä Prahan tärkeimmät nähtävyydet.


Vanhankaupungin aukion (Staroměstské náměstí) joulumarkkinat 

Vanhankaupungin aukion joulumarkkinat ovat Prahan tunnetuimmat ja suurimmat joulumarkkinat. Vanhankaupungin aukio on ehdottomasti yksi Prahan kauneimmista paikoista. Kauniisti koristeltu joulukuusi ja erilaiset jouluvalot tuovat aukiolle satumaisen joulutunnelman. Myyntikojuja on runsaasti ja niistä löytyy käsitöiden lisäksi paikallisia herkkuja, kuten Trdelník-leivonnaisia ja lämmintä glögiä. Vanhankaupungin aukion joulumarkkinat ovat avoinna 6.1.2023 asti.

+ Erityisen kaunis miljöö. Satumainen joulutunnelma. Esiintymislava, jossa jouluista livemusiikkia.
– Ruuhkainen paikka aamusta iltaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rauhan aukion (Náměstí Míru) joulumarkkinat 

St. Ludmila katedraalin edessä avautuvalla rauhan aukiolta löytyy tunnelmalliset joulumarkkinat kauniissa puistomiljöössä. Aukion reunalla on pieniä joulukuusia, jotka on koristeltu ilmeisesti paikallisten koululaisten toimesta. Joulumarkkinoilta löytyy hyvä valikoima mm. käsitöitä ja paikallisia herkkuja. Rauhan aukion joulumarkkinat ovat avoinna jouluaattoon 24.12.2022 asti.

+ Rauhallisempi paikka, selkeä alue. Koululaisten koristelemat joulukuuset aukion reunalla.
– Melko pieni alue, joka on nopeasti nähty.


Prahan linnan (Pražský hrad) joulumarkkinat 

Pyhän Vituksen katedraalin sivulla on pieni, mutta tunnelmallinen joulumarkkina-alue. Puisissa kojuissa on lähinnä vain ruokatuotteita myynnissä. Keskellä kojuja on joulukoristein sommiteltu paikka, johon voi jäädä rauhassa syömään ostamiaan ruokia ja nauttimaan kupin kuumaa glögiä. Prahan linnan joulumarkkinat ovat avoinna 6.1.2023 asti.

+ Mukava paikka jäädä syömään Prahan linnan ja Pyhän Vituksen katedraalin vierailun lomassa.
– Kojuissa lähinnä vain ruokatuotteita, mutta ei muuta ostettavaa.


Venceslauksen aukion (Václavské náměstí) joulumarkkinat 

Venceslauksen aukio on yksi Prahan ruuhkaisimmista alueista ja uuden kaupungin tärkein ostoskatu. Aukion varrella on joulumarkkinoiden aikaan paljon jouluisia myyntikojuja, joissa on hyvä tarjonta paikallista ruokaa, lämpimiä juomia ja muuta ostettavaa. Venceslauksen aukion joulumarkkinat ovat avoinna 6.1.2023 asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

+ Pitkulainen alue, joka on mukava kävellä läpi vanhastakaupungista museolle mentäessä tai toisinpäin.
– Todella ruuhkainen alue. Keskellä modernia kauppakatua, ei niin tunnelmallinen miljöö.


Näiden joulumarkkinoiden lisäksi Prahassa on lukuisia pienempiä joulumarkkinoita ympäri kaupunkia lähes jokaisella aukiolla tai torilla.

Prahaan kulkee suoria lentoja päivittäin Helsingistä ja lentoaika on vain noin 2 tuntia, joten joulumarkkinoilla kerkeää hyvin piipahtaa esimerkiksi parin yön viikonloppulomalla. Edullista, modernia ja siistiä sekä sijainniltaan hyvää yöpaikkaa etsivälle voin suositella uutta Luma Terra Prague hostellia.

Missä kaupungissa on mielestäsi kaikista kauneimmat ja tunnelmallisimmat joulumarkkinat?


Löydät lisää kuvia, tunnelmia ja vinkkejä matkoiltani Instagramista @minimatkailija.

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 10.12.2022 at 13:28

    Hienolta kuulostaa Prahan joulumarkkinat. Vaikka ruuhkaa varmasti onkin eikä niiltä voi välttyä. Itse en Tallinnaa lukuun ottamatta ole käynyt joulumarkkinoilla ulkomailla, mutta pidän kyseisestä kaupungista. Myös Suomessa on upeita joulukohteita.

  • Leave a Reply