Talvilomalla Järvisydämessä

Saimaan rannalla, Rantasalmen kunnassa, sijaitseva Järvisydän valikoitui tänä vuonna talvilomamme kohteeksi. Järvisydämeen kannattaa suunnata jos rentoutuminen on loman ykkösprioriteetti: Järvisydämessä on juuri se kaikki mitä tarvitsee rentoutumiseen, mutta ei mitään liikaa.

Jos jotain hyvää on koronasta seurannut, niin kotimaan kohteita on tullut testattua normaalia enemmän. Tänä vuonna suuntasimme talviloman viettoon Järvisydämeen. Loma tuli jo varattua hyvissä ajoin viime marraskuussa, jolloin ostin Järvisydämen verkkokaupan Black Fridaysta lahjakortin, jolla sai kaksi yötä yhden hinnalla. Pääsimme siis kohtuulliseen hintaan nauttimaan Järvisydämen tunnelmasta, maisemista, aktiviteeteista ja rentoutumisesta omassa porealtaassa.

Vietimme Järvisydämessä kaksi yötä panorama sviitissä, jossa oli oma poreallas ja sauna. Panorama sviitti oli oma pieni moderni mökki rauhallisella paikalla Palaneen vuoren päällä.  Mökki oli sisustettu kauttaaltaan yksityiskohtia myöten tunnelmalliseksi ja suurista ikkunoista avautuva metsämaisema oli kaunis ja rauhoittava. Kyseiset sviitit on avattu käyttöön vasta viime vuoden lopussa, joten huone oli vielä uutuuttaan hohtava ja sänky oli varmaan raikkain ja paras, mitä ikinä missään hotellissa aiemmin. Uutuudesta huolimatta joku aiempi vierailija oli jo kuitenkin saanut rikottua toisen verhokiskon, jonka seurauksena verhon auki tai kiinni laittaminen oli hieman vaivalloista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saimme onneksemme reunimmaisen mökin, joten meillä todella oli metsänäköala. Ihan yhtä hyvä näköala ei taida välttämättä olla keskimmäisen rivin mökeissä, joiden ikkunasta näkee väkisin edessä olevan mökin katon. Suuresta ikkunasta oli ihana katsella aamulla sängystä käsin auringonnousua.

Aamiainen oli katettuna päärakennuksen 2. kerroksen tunnelmalliseen ravintolatilaan. Aamiainen oli melko tavanomainen hotelliaamiainen, mutta vohveleiden paistopiste ja tunnelmallinen miljöö tekivät aamiaisesta spesiaalimman verrattuna muihin hotelleihin.

Loman hintaan sisältyi myös aktiviteetti, jonka sai valita seuraavista vaihtoehdoista: vuokravälineet 2h, Valamo Winetasting, joogatunti, lounas omasta saaliista tai eväsreppu omatoimiretkelle. Valitsimme vuokravälineet. Itse kokeilin liukulumikenkiä ja puolison jalkaan päätyivät perinteiset lumikengät. Meille sattui ulkoiluun täydellinen aurinkoinen talvipäivä, joten Saimaan järven jäällä ja sitä ympäröivissä metsissä oli ihana ulkoilla vuokravälineiden avulla.

Ulkoilun jälkeen maittoi jo ruoka. Testasimme Lotjabaarin bistromenulta karhu-savujuustoburgeria. Karhun liha oli meille uusi kokemus ja kokonaisuutena annos oli ihan hyvä. Ruokailun jälkeen kävimme sisäänkirjautumisen yhteydessä saamillamme oravannahoilla ostamassa kaupasta Järvisydämen omia tuotteita kotiin vietäväksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaiken kaikkiaan kokemuksena Järvisydän oli itselleni mieluinen ja voisin vierailla Järvisydämessä kenties joskus uudelleenkin. Esimerkiksi kylpylä meiltä jäi meiltä tällä kahden yön visiitillämme kokonaan testaamatta, sillä oma poreallas riitti hyvin rentoutumiseen. Myöskin aktiviteeteissä ja majoitusvaihtoehdoissa oli sen verran valinnanvaraa, että lomasta saisi helposti muokattua vähän erilaisen, jos joskus tulisi mentyä uudelleen. Järvisydän voisi olla kiva nähdä kesäisen vihreänä ja tällöin pääsisi bongailemaan vesillä saimaannorppia.


Minimatkailija -blogi löytyy myös Instagramista @minimatkailija
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 13.3.2022 at 14:16

    Järvisydän kiinnostaisi kohteena itseänikin. Vaikuttaa, että paikka myös jakaa aika paljon mielipiteitä, osa tuntuu tykkäävän todella paljon ja osa taas tuntuu olevan pettyneitä kokemukseen. Onneksi teillä kävi tuuri saamanne mökin kanssa, joka varmasti osaltaan vaikutti kokemukseen positiivisesti. Hienon näköiseltä paikka joka tapauksessa näyttää!

  • Leave a Reply