Sopot – Puolan Riviera

Matka tehty lokakuussa 2019.

Sopot on pieni merenrantakaupunki Puolan pohjoisosassa Itämeren rannalla. Sopot on osa kolmoiskaupunkia, johon kuuluvat lisäksi Gdańsk ja Gdynia. Sopotissa vieraileminen onkin kätevä yhdistää Gdańskin matkaan – tai toisinpäin.

Sopotin pitkien hiekkarantojen vuoksi kaupunkiin kannattaa suunnata kesällä, mutta päiväretkikohteena kaupunki toimii myös muihin vuodenaikoihin. Jos etsitkin edullista rantalomaa, ota suunnaksi Sopot. Kaupunki on myös tunnettu kylpylöistä, joten kesäsesongin ulkopuolella Sopotiin voi matkustaa kylpylälomalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaiken kaikkiaan Sopot on kaunis ja viehättävä pieni kaupunki. Juna-asemalta pääset kätevästi kaupungin pääkadulle Monte Cassinolle. Monte Cassinon varrella ovat kaupungin parhaat ravintolat ja ostospaikat. Pääkatua pitkin pääsee kätevästi aina merenrantaan saakka.

Kaupungin arkkitehtuuri on ihastuttavaa ja ylellistä. Poikkeuksellinen talo on kuitenkin Krzywy Domek, eli Crooked House tai Vinotalo, joka on arkkitehtuuriltaan hauskan vinksahtanut ja sadunomainen. Talo löytyy pääkadun Monte Cassinon varrelta. 

Monte Cassino päättyy lähelle merenrantaa, josta löytyvät kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Grand Hotel on kaupungin kuuluisin rakennus ja sijaitsee merenrannan tuntumassa heti Molo -laiturin välittömässä läheisyydessä. Suomalaisittain hauskan niminen Molo on Euroopan pisin puulaituri. Mololla pituutta on huikeat 511 metriä.

Gdańskista Sopotiin matkustaa junalle alle 20 minuutissa ja menopaluu junalipun saa huokeaan muutaman euron hintaan. Itse kävin tutustumassa Sopotiin Gdańskin matkallani – lue lisää värikkäästä naapurikaupungista Gdańskista edellisestä julkaisusta.


Minimatkailija -blogi löytyy myös Instagramista @minimatkailija
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 7.1.2022 at 23:44

    Sopot olisi tosiaan fiksua yhdistää Gdanskin matkaan. Ja jos haluaisi varata vaikka koko viikon, niin miksei myös Varsova. Sinne tulee jo vähän matkaa, mutta viikossa ehtisi kyllä sinnekin.

  • Leave a Reply