Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bratislava – Viehättävä päiväretkikohde Wienistä

Matka tehty syyskuussa 2019.

Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan on helppo tutustua samalla reissulla muiden Tonavan varrella sijaitsevien kaupunkien kanssa. Esimerkiksi Wienistä on helppo tehdä päiväretki Bratislavaan, sillä kaupunkien välinen matka taittuu tunnissa. Pienen viehättävän pääkaupungin nähtävyydet saa hyvin kierrettyä läpi yhdessä päivässä.

Bratislavaan matka taittuu Itävallan pääkaupungista Wienistä tunnissa. Itse tein myös päiväretken Bratislavaan Wienin reissulla. Matkustin kaupunkien välin edullisesti Flix Bussilla, menopaluu kustansi noin 10 euroa. Kaupunkien välin pääsee taittamaan myös junalla ja kesäaikaan laivalla pitkin Tonavaa.

Bratislavassa vietin siis yhden kesäisen päivän syyskuun alussa 2019. Päivän aikana kerkesin hyvin kiertää kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan vanhan kaupungin alueella tai sen reunamilla. Alla listattuna viisi kohdetta, jotka kannattaa Bratislavassa vieraillessa sijoittaa reitin varrelle seikkaillessa kaupungin tunnnelmallisilla kaduilla.

Bratislavan linna

Bratislavan linna hohtaa valkoisena korkealla kukkulan päällä ja on ensimmäinen huomion herättävä kohde tulipa kaupunkiin mistä ilmansuunnasta tahansa. Kukkulan päältä linnan edustalta on hyvät näkymät vanhaan kaupunkiin ja Tonavan rannoille. Linnan sisäpihalla on upea puutarha. Linnan sisällä toimii nykyisin Slovakian kansallismuseo. Itse kuitenkin ihastelin linnaa ja sen ympäristöä vain ulkoa käsin.

Mikaelin portti

Kävellessä vanhan kaupungin Michalská katua pitkin pääsee alittamaan 1300-luvulta peräisin olevan Mikaelin portin, joka on ainoa jäljelle jäänyt portti Bratislavan keskiaikaisesta linnoituksesta.


Bratislavan patsaat

Bratislavan keskustan alueelta löytyy useita hauskoja patsaita, joiden kanssa turistit haluavat ikuistaa itsensä. Cumil lepäilee kaivon reunalla kesken työpäiväänsä, Schone Naci tervehtii ohikulkijoita kohteliaasti nostamalla hattuaan, Paparazzi ikuistaa ravintolan nurkan takaa kaupungin tunnelmaa ja Napoleonin armeijan sotilas nojaa penkin reunalla pääaukiolla.


Most SPN / Ufo

Bratislavaa pääsee ihastelemaan korkeuksista käsin Most SPN sillan päässä sijaitsevasta tornista, joka on arkkitehtuuriltaan kuin ufo. Vanhasta kaupungista sillan yli Tonavan toiselle puolelle kävelee viidessä minuutissa. Ufossa on näköalatasanteen lisäksi ravintola, jossa olisi varmasti upea nauttia illallista auringon laskiessa kaupungin taakse. Pääsymaksu näköalatasanteelle on noin 7 €, mutta ravintola-asiakkailta ei erillistä pääsymaksua veloiteta.


Sininen kirkko

Vanhan kaupungin itäreunalla sijaitsee Pyhän Elisabetin kirkko, joka tunnetaan myös Sinisenä kirkkona. Art Nouveau tyylinen kirkko keskellä tavallisia kerrostaloja on kuin piparkakkutalo, jota kannattaa käydä ihastelemassa kameran kanssa.


Minimatkailija -blogi löytyy myös Instagramista @minimatkailija
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 31.10.2021 at 08:32

    Meillä oli viime vuoden kesänä tarkoitus vuokrata auto Bratislavasta ja lähteä käymään Tatravuorilla muutamaksi päiväksi. Tatravuorten sääennuste näytti kuitenkin sen verran huonolta, että päätettiin perua suunnitelma ja viettää muutama lisäpäivä Bratislavassa. Vaikka nuo kuuluisimmat paikat aika nopeasti ehti kiertämäänkin, niin ihan mukavasti kaupungissa sai useammankin päivän kulumaan. Rakennuskannan osalta on tosin aikamoinen kontrasti esim. Wieniin verrattuna.

  • Leave a Reply