Suomen suurin matkablogiyhteisö

Wien – Sacheria, Hundertwasseria ja Mozartia

Matka tehty syyskuussa 2019.

Itävallan pääkaupunki Wien on upea matkakohde, joka on sijaintinsa vuoksi helppo yhdistää samaan reissuun muiden Tonavan varrella sijaitsevien kaupunkien kanssa. Wienissä on toinen toistaan hienompia kirkkoja, museoita ja hoidettuja puistoalueita tutkittavaksi. Wien on tunnettu myös kahviloistaan ja Wienissä ollessa täytyy ainakin kertaalleen maistella Sacherkakkua.

Syötyjä Sacherkakkuja pääsee sulattelemaan kiipeämällä 343 porrasta Wienin Pyhän Tapanin Tuomiokirkkoon, eli Stephansdomiin. Etelätornin huipulta aukeaa näkymät kaupungin kattojen ylle yli kirkon näyttävän tiilikaton. Kirkko on aivan kaupungin ytimessä vanhankaupungin alueen keskellä. Kirkon ulkoasu on tummunut osittain lähes mustaksi ilmansaasteiden vaikutuksesta. Wienistä löytyy myös muita upeita kirkkoja, kuten Karlskirche ja Votivkirche.

Wienin värikkäin rakennus on Hundertwasserhaus. Talo on kaupungin vuokratalo, jossa asuu wieniläisiä. Asukkaat saavat päivittäin ikkunoidensa taakse laumoittain turisteja kameroiden kanssa. Taloa vastapäätä sijaitsee ostospaikka Hundertwasser Village, jossa Hundertwasserin tyyli jatkuu sisälle asti. Parin korttelin päästä Hundertwasserhausista löytyy Kunst Haus Wien, jossa pääsee ihmettelemään lisää taiteilijan kädenjälkeä.

Prater on puistoalue, jossa sijaitsee saman niminen huvipuisto. Alueella sijaitsee yksi Wienin  suosituimmista nähtävyyksistä: vuonna 1897 rakennettu maailmanpyörä Wiener Riesenrad. Maailmanpyörän kyydistä, korkeimmillaan yli 64 metrin korkeudesta, on hyvät näkymät huvipuiston ja ympäröivien kaupunginosien tarkasteluun. Punaiset vanhat maailmanpyörän hytit ovat viehättäviä ja muutamassa hytissä on ravintolapöytä yksityiskäyttöön vuokrattavaksi.

Naschmarkt on ruuan ystävän paras kohde. Torilla pääsee maistelemaan niin wieninleikettä kuin myös ostamaan mukaansa paikallisia herkkuja matkatuliaisiksi. Naschmarkt on myös oiva paikka, mikäli haluaa nauttia lasillisen paikallista viiniä Wienissä.

Edullista yöpymispaikkaa hakevalle voin suositella Wombat’s the City Hostel Vienna Naschmarkt hostellia. Hostelli sijaitsee Naschmarktia vastapäätä. Hostellista voi varata yksityisen huoneen tai sängyn makuusalista.

Pitkän viikonlopun aikana Wienin kerkeää ottaa haltuun pintapuolisesti, mutta mikäli haluaa kierrellä kaupungin museoita, kirkkoja, palatseja ja nauttia kulttuuritarjonnasta, niin viikko kuluisi kaupungissa nopeasti. Wien tarjoaa etenkin taidemusiikin ystäville kulttuurikokemuksia. Keisarillista loistoa huokuvan kaupungin matkamuistomyymälät ovat pullollaan erilaisia Mozart -tuotteita.

Wienistä on helppo tehdä päiväretki Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan bussilla tai junalla, sillä Bratislava on vain tunnin päässä Wienistä. Bratislavan päiväretkestä lisää seuraavassa julkaisussa.


Minimatkailija -blogi löytyy myös Instagramista @minimatkailija
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 31.10.2021 at 08:55

    Wien on tosiaan hieno kaupunki. Moni on sanonut, että ei olisi ainakaan heti tykästynyt kaupunkiin, mutta itse kyllä olin heti vaikuttunut kaupungin upeasta arkkitehtuurista. Naschmarktissa en itse ole käynyt, mutta kuulostaa paikalta, jossa kannattaisi käydä.

  • Leave a Reply