Suomen suurin matkablogiyhteisö

Risteillen Riikaan

Risteily tehty kesäkuussa 2018.

Riika on Latvian pääkaupunki, jonne pääsee matkustamaan myös laivalla. Olin Riian risteilyllä kesällä 2018, jolloin laiva suuntasi Helsingistä Riikaan kahden erikoisristeilyn voimin. Sen jälkeen Riian risteilyjä on ollut joka vuosi yhä enemmän, eikä syyttä – Riika on ihana vaihtoehto risteilylle useimmille tuttujen Tallinnan ja Tukholman sijasta.

Päivä Riiassa -risteilyn myötä aikaa maissa oli noin 6 tuntia, joka riitti hyvin vanhan kaupungin ja keskustan alueen kiertelyyn. Satamasta vanhan kaupungin keskustaan pääsee nopeasti ja helposti kävellen alle vartissa, joten välimatkoihin ei tarvitse varata suunnattomasti aikaa. Kaupungissa riittää toki tutkittavaa myös pidemmäksikin aikaa kuin yhdeksi päiväksi. Hotelliristeily on myös loistava vaihtoehto, jolloin kaupungista kerkeää nauttia kiireettömästi pari vuorokautta.

Kesällä Riika on parhaimmillaan vihreiden puistojen sekä vanhan kaupungin terassien ansiosta. Keskustan alueella on useita puistoja, kuten Bastejkalna Park vanhan kaupungin reunalla ja Esplanāde, jossa sijaitsee kultakupolinen ortodoksinen kirkko. Vanhan kaupungin alueelta löytyy viihtyisiä ja siistejä katuja, joissa on värikkäitä vanhoja rakennuksia. Kulman takaa taas saatat löytää kapeamman kadun, jonka varrella on ränsistyneitä ja rumia taloja sekä viemärin hajua. Parasta Riiassa vieraillessa on tutkia vanhan kaupungin katuja ilman päämäärää. Jos kuitenkin haluaa tehdä reittisuunnitelman ennakkoon, niin reitin varrelle kannattaa sijoittaa seuraavat nähtävyydet:

  1. Mustapäiden talo Raatihuoneentorilla
  2. Kolmen veljeksen talot Maza Pils -kadulla
  3. Vapaudenpatsas vanhan kaupungin reunalla

Kaupungissa on varmasti monia hyviä ravintoloita, joita voisi testata viikonlopun kestävällä vierailulla. Risteilyn myötä kaupungissa kulkiessa ruokailuun ei tarvinnut kuitenkaan kuluttaa aikaa eikä rahaa, nimittäin maihinnousu tapahtui laivan buffet-aamiaisen jälkeen ja laivaan paluu päätyi samaan paikkaan – laivan buffet-illalliseen. Riiassa kiertelyn oheen riitti siis hyvin kahvilassa käynti. Kävimme nauttimassa virvokkeita ja ihastelemassa kaupunkia 26. kerroksesta Radisson Blu Latvija -hotellin yläkerrassa olevassa Skyline Barissa.

Välillä on kiva saapua uuteen maahan ja kaupunkiin sataman kautta lentokentän sijaan. Laivan lipuessa hitaasti kohti määränpäätänsä on aikaa tarkkailla rauhassa lähestyvää kaupunkia. Risteilyt ovat erityisesti rentoutumista varten. Mikäpä sen parempaa kuin mennä valmiiseen pöytään nauttimaan aamiaista ja illallista, ja nauttia auringonlaskusta laivan kannella. Mikäli risteily kolkuttelee mielessäsi ja Riika on vielä uusi tuttavuus sinulle, niin kannattaa hypätä ehdottomasti mukaan Riian risteilylle – heti kun taas risteilyt ovat mahdollisia Suomen ulkopuolelle.

Seuraavassa blogijulkaisussa pääset lukemaan ajatuksiani Venäjän Pietarista, jonne matka taittui myös merta pitkin.


Minimatkailija -blogi löytyy myös Instagramista @minimatkailija
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply