Suomen suurin matkablogiyhteisö

Keväinen Kööpenhamina

Matka tehty huhtikuussa 2019.

Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina hurmaa rennolla ilmapiirillään ja värikkyydellään. Kaupunki on mainio pitkän viikonlopun kohde, mutta tekemistä riittää pidemmäksikin aikaa.

Kööpenhamina sopii kohteeksi kaikenikäisille. Tekemistä ja kokemista kaupungista löytyy niin sinkuille, dinkuille kuin myös lapsiperheille. Nähtävyydet ovat pääosin keskustan alueelle kävelymatkan etäisyydellä toisistaan. Kaupungin ikonisin ja kaunein paikka on Nyhavn, jonka värikkäät talot ja kanaalissa kelluvat laivat hurmaavat tunnelmallisuudellaan. Nyhavnista voi jatkaa matkaa kävellen kohti tähdenmuotoista Kastelletin aluetta. Kävelymatkan aikana voi poiketa reitin varrella katsomassa Amalieborgin linnan sekä Marmorilinnan. Kastelletin alueella vierailun jälkeen on helppo poiketa katsomassa kaupungin  kuuluisimpaa nähtävyyttä, Pieni merenneito -patsasta. Paluumatkalla Nyhavnista Strøgetin kävelykatuja pitkin pääsee kohti Christiansborgin linnaa, Raatihuoneen toria sekä huvipuisto Tivolia.

Keskustan alueella on useita puistoalueita, joihin voi jäädä piknikille lämpimänä kesäpäivänä. Rosenborgin linna ja linnaa ympäröivä puutarha yksityiskohtineen tarjoavat paljon tutkittavaa tuntikausiksi. Myös Ørstedsparken on rauhoittava ja kaunis puistoalue, jossa kannattaa vierailla. Keväisin Ørstedsparkenissa kukkivat kirsikankukat tulppaanien ja muiden kukkia lisäksi.

Myös keskustan ulkopuolella olevissa kaupunginosissa kannattaa vierailla. Christianshavnin kaupunginosassa  jatkuu Nyhavnin kaltainen tunnelma kanavan varrella olevien värikkäiden talojen vuoksi. Cristianhavnista jäi kuitenkin vahvimpana mieleen vierailu Christianian vapaakaupungissa. Oli valtava kontrasti siirtyä siistin ja hyvinvoivan pohjoismaan pääkaupungin tunnelmallisilta kaduilta vapaakaupungin alueelle. Päiväsaikaan kaverin kanssa ja muiden turistien seassa ei tarvitse tuntea oloaan turvattomaksi, mutta alueen sääntöjä, kuten kuvauskieltoa on syytä noudattaa. Alueella on graffitien ja ränsistyneiden talojen lisäksi myös taidokasta ja värikästä taidetta sekä luonnon kauneutta joen rannalla. Suosittelen myös vierailemista kaupungin toisella laidalla Vesterbrossa, jossa on kaunista arkkitehtuuria sekä paljon ruokapaikkoja.

Kööpenhamina on hintatasoltaan hieman Suomen yläpuolella, joten rahaa matkalla kuluu paljon ihan perusasioiden kattamiseen, kuten lentokenttäjuniin sekä ruokailuun. Vaikka ei kuluttaisikaan rahaa kalliisiin ravintoloihin, niin myös kaupasta ostettuihin eväisiin saa uppoamaan yllättävän monta kruunua. Yövyimme Steel House Copenhagen -hostellissa, jota voin lämpimästi suositella sijaintinsa sekä hinta-laatu suhteensa vuoksi. Hostellista voi varata yksityisen huoneen, joka käytännössä tarkoitti sitä, että yövyimme kahdestaan 6 hengen huoneessa. Hostellin katutasossa ja alakerrassa on tilavat yhteistilat, joissa voi esimerkiksi kokata, syödä eväitä, katsoa leffaa, uida tai laittaa vaikka jamit pystyyn.

Matkasimme Kööpenhaminaan Helsingistä lentäen, mutta Kööpenhaminaan pääsisi myös lautalla Tukholman kautta omalla autolla tai junalla/bussilla, mikäli aikaa on käytettävissä enemmän kuin pidennetty viikonloppu. Kööpenhamina on kohde, jossa haluan ehdottomasti vierailla myös uudelleen kaupungin rennon ja iloisen ilmapiirin vuoksi. Kööpenhaminassa sana hygge saa aivan uuden merkityksen, ja paras matkatuliainen kaupungista kotiin vietäväksi onkin kiireetön ja rento asenne sekä elämästä nauttimisen taito. Nu skal vi hygge os!

 


Minimatkailija -blogi löytyy myös Instagramista @minimatkailija
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply