Suomen suurin matkablogiyhteisö

Talviviikonloppu Porvoossa

Koronan vuoksi vuosipäivämatka ulkomaille jäi tänä vuonna vain haaveeksi, joten otimme suunnaksi Porvoon. Vanhat kaupungit ja värikkäät talot ovat aina viehättäneet minua, joten Porvoo oli kotimaan vierailemattomista kohteista selkeä valinta viikonlopun mittaiselle irtiotolle.

Porvoossa paras tapa viettää aikaa on kävellä pitkin vanhoja mukulakivikatuja ihastellen värikkäitä taloja. Katujen varsilta löytyy kivoja persoonallisia putiikkeja, joissa piipahtaa ostoksilla. Omat suosikkini olivat Brunbergin suklaamyymälä, Sasu’s Playhouse ja Skafferi. Kävimme tietysti myös tutustumassa Porvoon suosituimpaan matkailukohteseen, eli Porvoon tuomiokirkkoon. 


Yövyimme Haikon Kartanossa, tarkemmin ottaen kylpylähotellin puolella. Parasta yöpymisessä oli 1,5 tunnin kylpyläkäynti, jonka takia Haikko valikoituikin yöpaikaksemme. Erilaisissa saunoissa käyminen ja altaissa lilluminen oli rentouttavaa ja virkistävää. Näin korona-aikaan kylpylään pääsi vain etukäteen tehdyllä ajanvarauksella; varasinkin meille ajan heti huonevarauksen yhteydessä, jotta pääsimme mieluisaan aikaan kylpylään. Näin ollen kylpylässä oli maltillisesti porukkaa ja turvavälit oli mahdollista pitää. Myös aamiainen tarjoiltiin kartanorakennuksessa porrastetusti. Aamiainen oli runsas ja miljöö ylellinen.


Porvoo olisi tietenkin kesäaikaan vielä kauniimpi kuin maaliskuussa. Onneksi Porvoo on sen verran lyhyen matkan päässä, että sinne voi helposti suunnata halutessaan uudelleen kesällä. Katujen varsilla oli paljon mielenkiintoisen näköisiä kahviloita ja ruokapaikkoja, joiden tarjontaa olisi kiva testata lämpimänä kesäpäivänä terassilla istuen. Talvella Porvoo on toki myös vierailemisen arvoinen kohde. Keskustan lähellä Kokonniemessä voi esimerkiksi lasketella, mikäli kaipaa vanhan kaupungin putiikkien ja ruokapaikkojen kiertelyn oheen lisää aktiviteettia.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply